ירקות חמוצים ב-10 דקות

חמוצים ברגע אני מכינה פעמיים בשבוע כי מחסלים בשניות. חותכת ירקות לפי בחירתכם או מה שיש במקרר מוזגת מים רותחים מתבלת בלימון חומץ ומלח אחרי 10 דקות אפשר לאכול. כשבא לנו לנשנש משהו עדיף ירקות.
ירקות חמוצים ב-10 דקות
מצרכים:
- 1/4 כרובית בינונית חתוכה לפרחים
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 3 עלי סלרי עם גבעול חתוך לגפרורים
- 1/4 כרוב חתוך לרצועות
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- 1 קולורבי חתוך לגפרורים
- 1/2 פלפל חריף חתוך לפרוסות
- מיץ משלושה לימונים
- 2 כפות מלח רגיל
- 1 כף סוכר
- חצי כוס חומץ(חד פעמית שתייה קרה)
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- שמים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה ועמוקה.
- מוסיפים מיץ לימון, מלח, שמן, סוכר, חומץ ומים רותחים עד כיסוי לערבב היטב.
- מניחים בצד כ-10 דקות, לערבב שוב ולאכול.
- שומרים במקרר בכלי סגור.
Post Views: 12,746
7 תגובות
מתכון מצויין תודה
תודה
מאד אוהבת את המתכון הזה ואת התיבול הקל שלו שלא צריך להרתיח את הרוטב לפני
יוצא מעולה וטעים מאד!!
היי מימי
תודה רבה
יפצ'וק
היי
בקלות ונשמר במקרר לאורך זמן
מאוד רגישים אצלי לריח של חומץ. עד כמה מרגישים את הריח או הטעם?
איזה חומץ כדאי להשתמש ? יש לי חומץ אורז או חומץ בן יין? (חומץ תפוחים אני אפילו לא שואלת כי שונאים אצלי)
היי מיכל
הריח לא מורגש החומץ רגיל שימי מעט