פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

פבלובה קארד לימון קרם וניל פרווה

פבלובה קארד לימון קרם וניל פרווה

פבלובה קרם לימון

חג הפסח השנה שונה משנים עברו. אנחנו בעיצומה של מלחמה כבר יותר מחצי שנה, רבבות מפונים מבתיהם ו-133 חטופים שנמצאים בעזה. מאחלת לחזרתם של החטופים בריאים בגופם ובנפשם במהרה.

את הקינוח הטעים והמרשים הזה הכנתי למארחים שהזמינו אותנו. פבלובה אישית עם קארד לימון שמאזן את כל המתיקות וקרם וניל פרווה מעל רוטב תותים עם פירות יער מעל.

מצרכים ל-14 יחידות בקוטר 7 ס"מ

למרנג:

  • 4 ביצים חלבונים (לבן) בגודל L
  • 200 גרם סוכר דק דק (1 כוס)
  • 150 אבקת סוכר
  • שקיק סוכר וניל

לקרם:

  • מיכל שמנת מתוקה 32% (240 מ"ל)או שמנת צמחית לפרווה
  • 2 כפות אינסטנט וניל

קרם לימון:

  • 3 חלמונים בגודל L (תשמרו את החלבונים)
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות קורנפלור
  • 50 גרם מחמאה בטמפרטורת החדר

רוטב תותים:

  • 200 גרם תותים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה:

  1. מתחילים במרנג: מחממים תנור ל-80 מעלות טורבו.
  2. מציירים בעיפרון על נייר האפייה עיגולים בקוטר 7 ס"מ, ומניחים בתבנית כך שהציור פונה למטה.
  3. מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצרת פסגה רכה. מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל בזילוף עדין וממשיכים להקציף עד שנוצרת פסגה יציבה מאוד. בודקים שהסוכר נטמע כולו בתוך הקצף ושלא נשארו גרגירים. לוקחים מעט קצף בין שתי אצבעות ומוודאים שהמרקם חלק. מנמיכים למהירות איטית, מוסיפים אבקת סוכר ומערבלים עוד שתי דקות עד להטמעת כל הסוכר.
  4. מכניסים את הקצף בעדינות לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק, ומזלפים בצורת ספירלה בתוך העיגול ששרטטנו, עד שהעיגול כולו מלא. מזלפים סביב הקצף צריך להיות כארבעה ס"מ גובה, כדי ליצור מעין חומה.
  5. אופים בערך שעתיים, או עד שהצד החיצוני של מרנג מתקשה (נוקשים בעדינות ומרגישים את הצליל והמרקם) בשלב הזה החוץ של המרנג אמור להרגיש קשה ואפילו מעט סדוק, . שימו לב, כשמדובר במרנג – זמן האפייה הוא בגדר המלצה. כל תנור מתנהג טיפה אחרת, ולכן חשוב לשים לב למרקם, לא פחות מאשר לזמן.
  6. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את המרנג בפנים עד לצינון מוחלט. את השלב הזה אפשר להכין עד יומיים מראש
  7. מכינים רוטב תותים: מכניסים את כל המרכיבים לסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם. מכבים את    האש ומניחים לקירור. מהשלב הזה אפשר לשמור במקרר עד להגשה
  8. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט, עד לקבלת קצפת יציבה.
  9. מכינים קרם לימון: מעבירים את כל המצרכים לסיר קטן למעט המחמאה, מבשלים על להבה בינונית כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה ועולות בועות גדולות. מסירים מהכיריים מוסיפים מחמאה/חמאה ומערבבים עד שהמחמאה נטמעת בקרם. מעבירים לכלי אטום לצינון במקרר. הקרם נשמר במקרר 3 ימים.
  10. מרכיבים את המנה: מניחים את המרנג על צלחת הגשה, יוצקים קרם לימון ומעל יוצקים את הקצפת. מקשטים עם פירות ורוטב תותים.

הערות ודגשים:

  • חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר.
  • לקבלת מרנג לבן יש לאפות בחום נמוך ב-80 מעלות טורבו בין שעתיים לשלוש תלוי בתנור שלכם.
  • ניתן להכין את המרנג יומיים לפני ההגשה, בתנאי ששומרים אותו בכלי אטום שמונע מלחות לחדור. *ביום ההגשה מכינים את הקצפת, חותכים את הפירות ומרכיבים את המנה.
  • גם את הרוטב לימון ניתן להכין שלושה ימים מראש, ולשמור סגור במקרר.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן