פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

סלט חזה עוף וירקות בויניגרט

יום ראשון בשבוע מתחיל בסלט חזה עוף מתובל עשוי במחבת בלי הרבה שמן,חשוב להשרות עם התיבול לפני הצלייה. את הירקות אתם יכולים לבחור אני הכנתי עם מה שאני אוהבת(פחות בצל ירוק).
 
המצרכים (2 מנות):
5-6 עלי חסה אייסברג/ערבית שטופים היטב וקצוצים גס
גזר בגודל בינוני, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות עם קולפן ירקות
קולרבי, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות
רבע כרוב סגול
בצל ירוק, חתוך לטבעות
אבוקדו גדול ובשל, קלוף, חצוי ופרוס לפרוסות דקות עם מעט מלח ולימון
5-6 עגבניות שרי, חצויות
2 מיני גמבות אדום/צהוב
כף שמן זית
קורט פלפל שחור
מלח גס
כוסברה


תיבול לעוף
4 חזות עוף 300 גרם
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית צ'ילי יבש
לרוטב ויניגרט:
רבע כפית חרדל
כף דבש או סילאן
מיץ משני לימונים
שן שום, כתושה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
1.חזות העוף: להניח בקערה את העוף לתבל ולהעביר למקרר לשעה לפחות.

 
2.מכינים את הוויניגרט: מערבבים היטב את כל מצרכים טועמים ומתקנים תיבול, מעבירים למקרר עד להגשת המנה.
 
3.מחממים היטב מחבת פסים או רגילה. צורבים את החזה על המחבת החמה דקה-שתיים מכל צד, עד שהוא עשוי, ופורסים לרצועות דקות.

4.מערבבים את כל מרכיבי הסלט למעט העוף והאבוקדו, ומתבלים ברוטב הוויניגרט. מתקנים תיבול מוסיפים כוסברה, מניחים מעל את האבוקדו והעוף הצלוי.
 



 הכנתם מתכון מהבלוג? אל תשכחו לתייג @יפצ'וק מבשלת ואופה באינסטגרם
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *