קובה חמוסטה
קובה חמוסטה הכי טעים שאכלתם ואף מילה על חום יולי אוגוסט כי כמו שרוב המרוקאים אוכלים חמין בקיץ כך העיראקים אוכלים קבוע קובה. שילוב של ברגול עם סולת יצר מעטפת רכה, קלילה ונוחה לעיבוד. כמו שאתם יודעים או שלא בעלי הוא חצי, חצי מרוקאי/עיראקי והוא בכלל צבר ונולד בארץ. ככה זה הולכים איפה שטעים, אז לפעמים טעים לו במרוקו ולפעמים הוא נזכר בסבתא סאלח'ה ומבקש דחוף קובה. אני מכינה גם קובה מטוגנות /מבושלות ועדיין לא העליתי את כולם, מדי פעם אפזול לצד העיראקי הטעים, וככה כולם יהיו מרוצים.
קובה חמוסטה
מצרכים למעטפת
- כוס בורגול דק
- כוס מים פושרים
- 2 כוסות סולת
- 1/4 כוס שמן
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
למלית:
- בצל בינוני חתוך גס
- 1/2 קילו בשר בקר טחון
- כפית בהרט
- 1/2 כפית כמון
- כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- צרור כוסברה קצוצה
- 2 גבעולים ועלי סלרי
למרק:
- 2 כפות שמן זית
- בצל בינוני חתוך דק
- 5 שיני שום פרוס
- 3 עלי מנגולד שלמים קצוצים גס
- 2 עלי סלרי קצוץ דק
- 3 קישואים לא קלופים מגרדים קלות את הקליפה וחתוכים לפרוסות או קוביות
- כפית כמון
- כפית שטוחה כורכום
- מלח, פלפל
- 1/2 כוס מיץ לימון
- מים
אופן הכנת המעטפת
- שוטפים היטב בורגול ומשרים במים רותחים כחצי שעה, עד שהבורגול מתרכך.
- מסננים את הבורגול מוסיפים סולת, שמן, מלח, פלפל שחור ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד להכנת המלית.
הכנת המילוי:
- במעבד מזון טוחנים סלרי, כוסברה ובצל. מוסיפים לבשר מתבלים ומערבבים כ-5 דקות.
- ממלאים ומעצבים את הקובות: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ-2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור שטוח מושלם. מניחים במגש עם ניילון נצמד למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
- מכינים מרק: מחממים סיר עמוק ורחב עם שמן ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים סלרי ומנגולד ומטגנים עוד מספר דקות מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים קישואים ויוצקים מים כשלושת רבעי סיר , מתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה. אחרי חצי שעה שהמרק על האש, מכניסים את הקובות . מבשלים כעשרים דקות (עד שהקובות צפות) מוסיפים מיץ לימון טועמים ומגישים.
- אנחנו אוהבים להגיש את המרק בתוספת אורז לבן.
Post Views: 4,685
4 תגובות
יופי של מתכון.
לכמה קובות בערך זה מספיק ?
מקווה שהקובות יצאו רכות.
אנחנו משפחה קטנטנה. האם אפשר להקפיא ? וכשרוצים להכין את הקובות עם המרק,
מוציאים אותם ישר מהמקפיא למרק ???
אודה על תשובתך.
מירי
היי מירי
יצאו 26 קובות רכות מאוד,הקפאתי חצי כמות.כשתרצי להכין הכניסי ישר מהמקפיא למרק מבושל ומבעבע בעדינות ל-20 דקות.
היי יש לך מתכון לקובה חמוסתה עם בשר סיסקה? תודה
היי חנה
לא ניסיתי..אכין ואעלה לבלוג
שלחי לי הודעה באינסטגרם אשלח לך מתכון