מרק שעועית אדומה וירקות
עדיין לא ברור אם ההגדרה הנכונה לתבשיל זה היא מרק או נזיד. בכול מקרה מדובר במנה פיקנטית ועשירה מאד. אם תוסיפו חזה אווז מעושן בהתחלה עם טיגון הבצל הוא יוסיף עוד המון טעם. את כל הקטניות אני משרה מראש מסדרת כמות ממוצעת לתבשיל בשקיות אטומות ומקפיאה. למרק המעולה הזה נצטרך הרבה ירקות פחות נוזלים מהרגיל. אני בטוחה שאם תעשו סדר במקרר תמצאו המון ירקות, אני עושה ביום רביעי לפני קניות וההכנות לסופ"ש. הכניסו כל ירק שאתם אוהבים חתוכים לקוביות שמן זית איכותי ואתם בדרך לטעם המושלם.
מרק שעועית אדומה וירקות
מצרכים:
- 2 כפות שמן זית
- 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 עגבניות שלמות בשלות חתוכות לקוביות
- כף פפריקה אדומה מתוקה
- 1/4 כפית כמון
- גזר חתוך לקוביות
- תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
- 3 עלי סלרי עם העלים
- 2 כוסות שעועית אדומה או לבנה שהושרתה למשך לילה לפחות (מודדים 2 כוסות לאחר ההשריה)
- חופן עלי כוסברה
- חופן עלי פטרוזיליה
- חצי פלפל ירוק חריף
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- ציר מרק/מים
אופן ההכנה
- מכניסים את השעועית לסיר עמוק מכסים במים ומבשלים עד לריכוך חלקי(בודקים תוך לחיצה על השעועית אם היא מעט רכה)מסננים.
- במעבד מזון קוצצים דק את הכוסברה, פטרוזיליה ופלפל חריף.
- בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים חזה אווז מעושן וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהחזה אווז משנה את צבעו לאפור. מוסיפים סלרי קצוץ, שום, עגבניות קצוצות ומתבלים במלח, פלפל שחור פפריקה וכמון. מערבבים וממשיכי לבשל 2 דקות.
- מוסיפים גזר ,תפוחי אדמה ושעועית ציר מרק או מים עד 3/4 גובה הסיר. מבשלים על להבה גבוהה כחצי שעה. מוסיפים מחצית מכמות הירק שטחנו במעבד מזון וממשיכים לבשל עוד שעה עד שרוב הנוזלים התאדו.( אם אתם אוהבים יותר נוזלים הוסיפו מים ובדקו טעמים).
- לקראת סיום הבישול הוסיפו את מחצית הירק שטחנו במעבד מזון.
Post Views: 2,693