פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

כנאפה במילוי בשר ושקדים

כנאפה במילוי בשר ושקדים

כנאפה במילוי בשר ושקדים

שערות הקדאיף, האטריות הערביות הדקיקות שמוכרות בעיקר כבסיס לקינוחי הבקלוואה והכנאפה המתוקים, הן ללא ספק אחד מהמרכיבים שמאפיינים את המזרח התיכון. במתכון שלפניכם, שערות הקדאיף עוברות מהעולם המתוק למלוח, במאפה בשר פריך ועדין. בדרך כלל אני מוסיפה חצילים קלויים ומסוננים היטב לתערובת הבשר המבושל, היום וויתרתי כי לא כולם אוהבים. המאפה יכול להתאים כתוספת למנה עיקרית או למנה ראשונה. הצבע הכתמתם התקבל מתוספת פפריקה בבישול הבשר. את הכנאפה המתוק והטעים אנחנו בדרך כלל אוכלים בנצרת בקונדיטוריה "ממתקי הידידות" אין ספק שהוא אחד המשובחים שטעמנו. לאחרונה בגלל "הקורונה" אני מכינה בבית גם מתוק וגם את הגרסה המתוקה.

כנאפה במילוי בשר ושקדים

מצרכים

  • 400 גר' איטריות קדאיף  (ניתן למצוא ברשתות שיווק)
  •  4 כפות שמן זית(2 כפות לקדאיף + 2 כפות לטיגון)
  • 400 גרם בשר בקר טחון בקר
  • בצל (בינוני, חתוך לקוביות)
  • 3 שיני שום כתוש
  •  מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  •  כפית בהרט
  • ¼ כפית צ'ילי (גרוס)
  • פלפל שחור
  • חופן שקדים מולבנים קלויים
  • חופן פיסטוק קלוי

אופן ההכנה

  1. מחממים מראש תנור ל-170° מעלות.
  2. מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את השום תוך ערבוב קצר ולאחר מכן את הבשר הטחון. בשלב זה ערבבו כל הזמן.
  3. מוסיפים לתערובת הבשר מלח, פפריקה, בהרט, צ'ילי, פלפל שחור מערבבים עד לשינוי גוון הבשר. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  4. מפוררים היטב את הקדאיף(אני קוצצת דק) בקערה מוסיפים 2 כפות שמן. מחלקים את הקדאיף לשתי כמויות שוות.
  5. מפזרים שקדים ופיסטוק קלויים בתבנית עגולה (קוטר 24 ס"מ) ואת מחצית מכמות הקדאיף ולאחר מכן את תערובת הבשר. מפזרים את הקדאיף שנותר, משמנים את הידיים מהדקים מעט. מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות עד להשחמה.
  6. הופכים על צלחת הגשה, מכינים טחינה ומגישים.

 

**ניתן להוסיף חציל קלוי ומסונן מנוזלים לתערובת הבשר

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן