את הטנזיה שלי המתכון כאן אני מכינה מעט אחרת כך אימי הכינה,כשטעמתי את הטנזיה של חברתי רחל החלטתי לנסות ולשנות מעט את שיטת הבישול להוסיף בצל מקורמל לתבל אחרת וכך נולד המתכון. שניהם טעימים מאוד לבחירתכם.
5 תאנים יבשות (דבלים)
5 משמשים מיובשים
6 שזיפים (מגולענים) מיובשים
100 גרם צימוקים
50 גרם חמוציות
3 בצלים בינוניים
4 כפות דבש
1/4 כפית כורכום
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות סוכר לבן
מיץ מחצי לימון
2 מקלות קינמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
150 גרם אגוזי מלך,קשיו,שקדים מולבנים שלמים וחצויים,אגוזי לוז,אגוזי פקאן,ערמונים קלויים על מחבת יבשה
או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20 דקות.
אופן ההכנה
1. מניחים בסיר רחב שמן, סוכר חום ולבן, בצל חתוך לפרוסות דקות ומטגנים את הבצל עד הזהבה. שוטפים ומסננים פירות יבשים מוסיפים לסיר עם הדבש, מיץ לימון, פלפל שחור גרוס, מלח והקינמון ומערבבים בעדינות.
2. מוסיפים 1/2 כוס מים, מערבבים ומנמיכים את האש, מבשלים את הרוטב כשעה תוך ערבוב עדין, אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט בכל פעם.
3.מקפיצים את כל סוגי האגוזים על מחבת יבשה או בתנור, וכשהרוטב כמעט מוכן מוסיפים אותם אליו מערבבים.