פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

ארטישוק במילוי בשר וירקות

ארטישוק במילוי בשר וירקות

ארטישוק במילוי בשר וירקות

תבשיל ארטישוק במילוי בשר בקר הכי מזכיר את אימא ז"ל, זכור לי איך אבא ז"ל ישב במרפסת קילף ארטישוקים והתלונן:"מה נסגר עם המרוקאים? עובדים כל כך קשה יש מוכן בסופר" אני חייב למצוא קיצור דרך נמאס לי לנקות ארטישוקים". בגלל שהתארחנו בכל יום שישי אצל ההורים ואימי ידעה שאנחנו כל כך אוהבים את התבשיל הזה אז פעם בשבועיים לפחות הכינה. איזה טעם וריח היו לתבשילים שאימי הכינה אי אפשר להסביר את זה. אבי נהג לגדל בגינה את רוב הירקות והפירות היה טרי וטעים!!!היום אני מכינה בדיוק כמו שאימי הכינה , קונה טרי מקלפת(הרבה יותר טעים) לפעמים קונה מוכן באיכות טובה, יוצא טעים ובלי קיטורים של אישי שיחיה.
 

 ארטישוק במילוי בשר וירקות

מצרכים ל-5 מנות

מצרכים למילוי

  • 10 תחתיות של ארטישוק טרי או קפוא
  • 500 גר` בשר בקר טחון
  • חופן פטרוזיליה
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לרבעים
  •  בצל בינוני חתוך לרבעים
  • 3 עלי סלרי עם גבעולים חתוך גס
  • כפית מלח
  •  כפית ראס אל-חנות
  • 1/2 כפיות כורכום
  • כפית פלפל לבן
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כף שמן קנולה

לרוטב

  • 3 כפות שמן קנולה
  • בצל גדול קצוץ דק
  • כפית כורכום
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
  • 2 כוסות מים

תוספות

  • שעועית ירוקה טרייה להוריד את הקצוות ולחתוך לחצי(אפשר של סנפרוסט)
  • חופן פולים טריים
  •  אפונה

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון טוחנים תפוח אדמה, פטרוזיליה עלי סלרי ובצל מוסיפים לבשר הטחון.
  2. להוסיף מלח, כורכום, פלפל לבן, ראס אל-חנות, לערבב היטב כ-3 דקות לפחות, להכניס למקרר לחצי שעה.
  3. בינתיים לטגן בצל עד הזהבה ,להוסיף עלי סלרי קצוצים, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, כורכום, פלפל, מלח ולערבב כ-5 דקות להוסיף מים ולהביא לרתיחה.
  4. למלא את תחתיות הארטישוק עם הבשר להדק היטב ולהוסיף לסיר. אם נשאר בשר להכין קציצות ולהוסיף גם אותן.
  5. להוסיף שעועית, פולים ואפונה, מעט נוזלים ואם יש צורך גם לתקן תיבול.
  6. לבשל בלהבה נמוכה כשעה עד שרוב הנוזלים מתאדים ונשאר רוטב סמיך.



להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *