פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

שבלולי תפוחי אדמה ובטטה במילוי בשר

שבלולי תפוחי אדמה ובטטה במילוי בשר

שבלולי תפוחי אדמה ובטטה במילוי בשר

את התבשיל הזה אני מכינה כשאלמוג מגיע הוא חובב בטטה ותפוחי אדמה בכל צורה והפעם במקום לחתוך לקוביות פרסתי את הירקות ומילאתי עם בשר. תיבלתי  כמו שאני מתבלת בדרך כלל את כל הקציצות שלי, הוספתי קופסת עגבניות באיכות טובה בישלתי את הרוטב ואז הוספתי את הממולאים. בסירים שלי ובכלל חשוב שהמראה יהיה אסתטי ויפה. אני משתדלת מאוד להכין מראש את כל המצרכים הדרושים וכשהרוטב מתבשל מה שנשאר זה להניח ולסדר בסיר. לקראת סיום הבישול אני אוהבת לחמם תנור על גריל ולאפות עוד 10-15 דקות. הטעמים מתחזקים והמראה משגע.

שבלולי תפוחי אדמה ובטטה במילוי בשר

מצרכים לקציצות  
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טרי טחון
  • בצל בינוני
  • חופן פטרוזיליה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • חופן כוסברה
  • מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 2 כפות פירורי לחם
למילוי:
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים פרוסים דק בקולפן רחב או סכין
  • 1 בטטה פרוס דק בקולפן או סכין
  • 1 כפית מלח(לתפוחי האדמה והבטטה)
לרוטב: 
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כף פפריקה חריפה (לפי טעמכם)
  • 1 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות של mutti (800 גרם)
  • 2 פלפלים צ'ילי יבש

אופן ההכנה

  1. טוחנים במעבד מזון, פטרוזיליה, כוסברה ובצל מוסיפים לבשר הטחון. מתבלים במלח, כורכום, ראס אל חנות, פלפל שחור גרוס ופירורי לחם מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.
  2. פורסים תפוחי אדמה ובטטה בקולפן רחב, ממליחים את הפרוסות שמים בצד לעשר דקות.
  3. להכנת הרוטב: מחממים את השמן ומוסיפים בצל חתוך לפרוסות. מוסיפים סלרי מטגנים עוד שתי דקות, שמים עגבניות מרוסקות ומתבלים בפפריקה, סוכר, כמון, מלח, פלפל, מערבבים מבשלים כעשר דקות תוך ערבוב מתמיד.
  4. יוצקים שתי כוסות מים מערבבים, מביאים לרתיחה. מוסיפים פלפל צ'ילי יבש.
  5. יוצרים כדורים מאורכים ברוחב פרוסות תפוחי האדמה והבטטה, מניחים בקצה הקרוב אלינו מגלגלים ושמים בסיר בצמוד שלא יפתח(אם נשאר בשר מכינים קציצות ומוסיפים מעל) . מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד לצמצום רוב הנוזלים.
  6.  מחממים תנור על מצב גריל בחום 220 מעלות מעבירים את הסיר ל-10 דקות עד להשחמה קלה.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *