פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

פיתות מקמח כוסמין במחבת

פיתות מקמח כוסמין במחבת

פיתות מקמח כוסמין במחבת

פעם בשבועיים לערך אני מכינה חומוס עם סלט פלפל שיפקה טריים או מוחמצים טחונים  בתוספת שום, שמן זית ומלח. עוד אני מוסיפה בצד עגבניות, בצל, זיתים ומלפפון חמוץ בדיוק כמו בחמוסיות רק הרבה יותר טעים. הוצאתי את כל המצרכים להכין חומוס ועל הדרך בדקתי שיש לי פיתות במקפיא כי איך אפשר לאכול חומוס בלי פיתה?? עצרתי הכל  הכנתי בצק לפיתות התפחתי חילקתי לכדורים והופ למחבת. יצאו פיתות במחבת בכמה דקות עם כיס לתפארת מדינת ישראל.

 

פיתות מקמח כוסמין במחבת

מצרכים ל-11 יחידות

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן
  • 220 גרם (1-1/2 כוסות +כף) קמח כוסמין מלא
  • 7 גרם (3/4 כף) שמרים יבשים
  • כף מלח
  • כף שטוחה סוכר
  • 300 מ"ל (¼1 כוסות) מים פושרים

אופן ההכנה

  1. מערבלים את הקמח, שמרים מלח וסוכר במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-2 דקות מוסיפים מים ומערבלים כ-7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-10 כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומכסים במגבת. מתפיחים עוד 15 דקות.
  3. מרדדים על משטח מעט מקומח מרדדים כל חלק לעיגול בעובי 4 מ"מ ובקוטר 16-14 ס"מ.
  4. מחממים מחבת יבשה כ-5 דקות, מניחים בתוכה עיגול בצק וקולים לדקה,הופכים צד קולים עוד דקה עד שהפיתה מתחילה להתנפח, נוצר כיס, מוציאים למגבת מטבח ומכסים. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, עורמים את הפיתות זו על זו ומכסים במגבת מטבח.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן