
מצרכים לצ'יפס בטטה:
2 בטטות בינוניות וקשות
4 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות קורנפלור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום כתוש
2 גבעולי טימין טרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את הבטטות וחותכים לגפרורים עבים בצורת צ'יפס. מכניסים לשקית, מוסיפים את הקורנפלור, סוגרים היטב ומשקשקים עד שכל הקורנפלור מתפזר באופן שווה ועוטף את גפרורי הבטטה.
2. מעבירים את תכולת השקית לקערה מוסיפים השמן,שום,פפריקות,מלח, הפלפל וכל תבלין אחר שאוהבים. מערבבים עם הידיים בעדינות תוך כדי עיסוי הגפרורים לפיזור אחיד של התבלינים והשמן.
3. בתום העיסוי גפרורי הבטטה צריכים להיות חלקים, שקופים ונטולי גושים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן קלות ומסדרים בשכבה אחידה.
4. אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים באמצעות מזלג ומחזירים לעוד 10-15 דקות עד שהצ'יפס משחים ומרקמו נוקשה מעט.
5. מוציאים מהתנור ומעבירים לכלי אחר שישמור על פריכות הצ'יפס וימנע מהאדים לבשל ולרכך אותו. מגישים מיד
מצרכים לצ'יפס תפוחי אדמה:
2 תפוחי אדמה
1/4 כפית כורכום
3 כפות שמן זית
1/4 כפית צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה
מלח גס
פלפל שחור
1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות צ'יפס.
2. ממלאים סיר גדול במים רותחים, מכניסים את תפוחי האדמה החתוכים עם 1/4 כפית כורכום + מעט מלח.
מבשלים כ-5 דקות מרגע הרתיחה
3. מסננים את תפוחי האדמה מעבירים לקערה עמוקה,מוסיפים שמן זית, צ'ילי, מלח ופלפל שחור מערבבים בעדינות.
4. מסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הצ'יפס עד להשחמה כ-15 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות. (תלוי בתנור שלכם)