פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

צ'יפס תפוחי אדמה ובטטה בתנור

רוצה לגלות לכם סוד אני ובעלי שיחיה לא אוהבים בטטה!!!הילדים והנכדים מתים על זה בכל צורה לא יודעת משהו במרקם, המתיקות לא עושה לנו את זה. הם מנסים בכל דרך לשכנע אותנו וזה לא קורה. באחד הסיורים שלנו במסעדות הביאו לשולחן צ'יפס בטטה,הילדים לחצו מאוד שנטעם ואז קרה הפלא התאהבנו!!!מאז אני מכינה בתנור ברור לי שזה שונה במעט אנחנו בסדר עם זה. מבחינתי זה מושלם!!הפעם שילבתי גם תפוחי אדמה הדרך מעט שונה יצא מעולה!!
 

 
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק ולעקוב אחרי גם באינסטגרם


מצרכים לצ'יפס בטטה:
2 בטטות בינוניות וקשות
4 כפות שמן זית
2 כפות שטוחות קורנפלור
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום כתוש
2 גבעולי טימין טרי
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את הבטטות וחותכים לגפרורים עבים בצורת צ'יפס. מכניסים לשקית, מוסיפים את הקורנפלור, סוגרים היטב ומשקשקים עד שכל הקורנפלור מתפזר באופן שווה ועוטף את גפרורי הבטטה.
2. מעבירים את תכולת השקית לקערה מוסיפים השמן,שום,פפריקות,מלח, הפלפל וכל תבלין אחר שאוהבים. מערבבים עם הידיים בעדינות תוך כדי עיסוי הגפרורים לפיזור אחיד של התבלינים והשמן.
3. בתום העיסוי גפרורי הבטטה צריכים להיות חלקים, שקופים ונטולי גושים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן קלות ומסדרים בשכבה אחידה.
4. אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור, הופכים באמצעות מזלג ומחזירים לעוד 10-15 דקות עד שהצ'יפס משחים ומרקמו נוקשה מעט.
5. מוציאים מהתנור ומעבירים לכלי אחר שישמור על פריכות הצ'יפס וימנע מהאדים לבשל ולרכך אותו. מגישים מיד

מצרכים לצ'יפס תפוחי אדמה:
2 תפוחי אדמה
1/4 כפית כורכום
3 כפות שמן זית
1/4 כפית צ'ילי גרוס או פפריקה חריפה
מלח גס
פלפל שחור

אופן ההכנה
1. מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות צ'יפס.
2. ממלאים סיר גדול במים רותחים, מכניסים את תפוחי האדמה החתוכים עם 1/4 כפית כורכום + מעט מלח.
מבשלים כ-5 דקות מרגע הרתיחה
3. מסננים את תפוחי האדמה מעבירים לקערה עמוקה,מוסיפים שמן זית, צ'ילי, מלח ופלפל שחור מערבבים בעדינות.
4. מסדרים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים את הצ'יפס עד להשחמה כ-15 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות. (תלוי בתנור שלכם)

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *