עוגת שיש שוקולד קפה ואגוזים
עוגת שיש שוקולד קפה ואגוזים היא העוגה המועדפת עלי. רכה רכה, עם שבילים של שוקולד קינמון ואגוזים, קלה להכנה וטעימה מאוד.
עוגת שיש שוקולד קפה ואגוזים
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
מצרכים
- 4 ביצים בגודל L
- כוס (200 גרם)סוכר לבן
- כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
- מיכל שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
- 2 כוסות(280 גרם) קמח לבן
- שקיק אבקת אפייה(10 גרם)
- רבע כפית מלח
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לתערובת שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- כף גדושה חמאה(30 גרם)
- כף נס קפה מגורען או רגיל
- 1 סוכר וניל
- 50 גרם אגוזי פקאן טחונים
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- ממסים את כל המצרכים לתערובת השוקולד מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר ותמצית וניל, עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.
- מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים שמן ושמנת תוך כדי הקצפה.
- מנפים פנימה את המצרכים היבשים, קמח, אבקת אפייה אינסטנט ומלח להקצפה קצרה רק עד אשר שהם נבלעים במסה.
- מעבירים כוס מהתערובת הלבנה אל תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת הבהירה לתבנית משומנת עם נייר אפייה. בעזרת כף מניחים מעל תלוליות של תערובת השוקולד, מעבירים סכין בבלילה לצורת שיש.
- אופים בחום 170 מעלות 40 דקות.
****יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה אלא רק עד להזהבה והעוגה קפיצית למגע
Post Views: 6,444
4 תגובות
שלום
אחלה מתכון
איך אפשר ל"פרוון" את העוגה?
מה לשים במקום המשנת חמוצה?
תודה מראש
ושבת שלום
היי יעקב
אפשר בקרם קוקוס ומיץ לימון, ביחס של 80% קרם קוקוס ו-20% מיץ לימון.
שבת שלום
היי,
אפשר במקום כף קפה לשים קפסולה או שתיים של נספרסו?
היי איריס
כן בוודאי הרבה יותר טעים