פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

חטיפי כרובית אפויים בתנור

חטיפי כרובית אפויים בתנור

כרובית מטוגנת זה הכי טעים, מה לעשות שחייבים לשמור ולא להגזים??. אם בסופ"ש השתוללנו מעט, בראשון מאזנים. רבים לא יודעים אבל כרובית היא למעשה פרח! היא טעימה בכל מצב ודלה מאוד בקלוריות.


מצרכים

  • כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1כוס קמח כוסמין לבן
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • כף רוטב סויה דל נתרן
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 כפית שורש ג’ינג’ר
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1כף מים קרים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפרקים את הכרובים לפרחים קטנים.
  2. מכינים שלוש קערות נפרדות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים+מלח פלפל ואחת עם פירורי לחם.
  3. מצפים היטב את פרחי הכרובית בקמח, טובלים בביצה הטרופה ואז מצפים בפירורי לחם מכל הצדדים(מקפידים להדק עם            הידיים את פירורי הלחם).
  4. מעבירים את הכרוביות לתבנית עם נייר אפייה ומתיזים עליהן מעט ספרי שמן.
  5. אופים כ-30 דקות או עד שהכרוביות שחומות ופריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
  6. בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל דק וכותשים את השום והג’ינג’ר.
  7. מערבבים יחד עם כל שאר מצרכי הרוטב בעזרת מטרפה ומעבירים לקערית. מגישים לצד הכרוביות האפויות.


חטיפי כרובית אפויים בתנור

***ההשראה למתכון מכאן

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *