תפוחי אדמה מעוכים בתנור
תפוחי אדמה מעוכים קריספיים מבחוץ ורכים בפנים בכי טעימים שאכלתם. את המתכון הנפלא הזה אני מכינה קבוע לנכדים כתוספת לשולחן שישי. אם שכחתי כי יש המון תוספות אז הם טורחים להזכיר לי.
מצרכים:
- שקית תפוחי אדמה קטנים(700 גרם)
- שליש כוס שמן זית (60 מ"ל)
- 1 כפית תימין יבש/טרי
- 1/2 כפית רוזמרין
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 שיני שום מעוכים
- 1/2 צ'ילי אדום קצוץ דק
אופן ההכנה
- מערבבים את שמן הזית עם השום והתבלינים ומניחים בצד.
- מכניסים את תפוחי האדמה לסיר וממלאים מים עד לכיסוי, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 30 דקות – עד שנועצים סכין בתפוח אדמה ומוודאים שתפוח האדמה התרכך.
- מחממים תנור ל- 200 מעלות במצב גריל.
- מסננים את תפוח האדמה מהמים ומכניסים לקערת השמן והתבלינים, מערבבים היטב כך שתפוחי האדמה יצופו בשמן ותבלינים.
- מניחים את תפוחי האדמה במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מועכים בעזרת תחתית של כוס את תפוחי האדמה (לא עד הסוף) מספיק שהקליפה תתפקע.
- מורחים את השמן שנשאר בקערה על תפוחי האדמה ובוזקים מלח ופלפל מעל תפוחי האדמה.
- מכניסים לתנור לצלייה ל15-20 דקות, הופכים את תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לעוד 15-20 דקות.
Post Views: 2,018