רוגלך במילוי גבינה שום ושמן זית
רוגלך במילוי גבינות זה הכי טעים שאכלתי. נשארה לי מלית גבינות מהמאפה גבינות ופלפלים שהכנתי, הוצאתי מההקפאה הפשרתי ומילאתי את הרוגלך הנפלאים האלה. הכנתי בלילה עם שמן זית, שום וכוסברה. מרחתי על המאפים החמים כשהוצאתי מהתנור. הריחות בבית הטריפו את כולם, בקושי הספקתי לצלם כמו שצריך…תדמיינו את הטעם!!!
מצרכים לתבנית בגודל 25×35
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח רגיל
- כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
- 2/3 כוס חלב פושר (160 מ"ל)
- 2 חלמונים בגודל לארג'
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- כפית מלח
למלית:
- 1 חבילה גבינת כנען (500 גרם)
- שמנת חמוצה 9% (200 גרם)
- ביצה בגודל L
- 1/4 כפית מלח
- 50 גרם גבינה בולגרית
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- ביצה למריחה
אופן הכנת הבצק
- במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, שמרים, סוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב והחלמונים, לשים כ-5 דקות עד ליצירת כדור בצק. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עוד 5 דקות עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
- עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לשלושה או ארבעה חלקים ומרדדים לעיגול דק ככל האפשר. מורחים שכבה דקה של מלית גבינה וחותכים למשולשים (כמו פיצה). מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון השפיץ ומניחים בתבנית עם נייר אפייה בצורה חופשית. רצוי עם מעט מרווחים עד למילוי כל התבנית. מתפיחים עוד חצי שעה מורחים ביצה טרופה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות.
אופן הכנת המלית
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
לציפוי הרוגלך
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- חופן כוסברה קצוצה דק
מערבבים את המצרכים ומברישים את הרוגלך החמים לאחר האפייה.
Post Views: 2,971