פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

קרקרים כוסמין מלא

קרקרים כוסמין מלא

קרקרים כוסמין מלא

לאחרונה אני משתדלת לאכול אוכל בריא מאוזן ופחות פחמימות וסוכרים. בסופ"ש אני מתפנקת בפרוסת עוגה אחת או שניים. את כל המאפים שלי אני מכינה מקמח כוסמין מלא או לבן הוא הרבה יותר טוב לעיכול. בכוסמין יש תכולת מינרלים יחסית יותר עשירה בהשוואה לקמח חיטה, כמויות הברזל, האבץ והזרחן יותר גבוהות. וזה נחמד. גם את הקרקרים הממכרים הכנתי מקמח כוסמין מלא וקמח כוסמין לבן עם גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה, זרעי פשתן, זרעי צ'יה  ושומשום מלא. את רוב הגרעינים אני קונה בחנות תבלינים מעבירה לשקיות וואקום מכניסה למקפיא. רצוי מאוד לרדד את הבצק דק ואחיד ככל האפשר. הקרקרים ללא סוכר, בלי חומרים משמרים וקלות להכנה. קדימה תפשילו שרוולים כמה דקות זה מוכן. מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש!!!

קרקרים כוסמין מלא

מצרכים 

  • 1 וחצי כוסות (210 גרם)קמח כוסמין מלא
  • כוס (140 גרם)קמח כוסמין לבן
  • כף שטוחה מלח דק
  • 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים

תוספות:

  • 3 כפות גרעיני חמנייה
  • 2 כפות שומשום מלא
  • 3 כפות גרעיני דלעת
  • 2 כפות גרגרי צ'יה
  • 2 כפות זרעי פשתן מושרים במים פושרים כ-10 דקות

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו. 
  2. בקערה המיקסר עם וו לישה (אפשר ביד)מערבבים קמחים מלח ותוספות.
  3. מוסיפים שמן ומים תוך ערבול עד לקבלת כדור בצק.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל כדור על גבי נייר אפייה לעובי 1/2 ס"מ.
  5. מחליקים את הבצק לתבנית התנור. חותכים למעוינים ומעבירים לתנור שחומם מראש כ-20 דקות או עד שהקרקרים קשים.
  6. מצננים ושוברים לקרקרים לפי החיתוך. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
***אפשר לוותר או להוסיף גרעינים עפ"י בחירתכם
***אם חסרים נוזלים יש להוסיף מעט בכל פעם לפי הצורך
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן