קציצות חזה עוף ברוטב פלפלים
קציצות חזה עוף ברוטב פלפלים הכי טעים שאכלתי. תבשיל שתמיד יזכיר לי את הבית עם הריחות והטעמים הנפלאים של אימי ז"ל. אימי הייתה בשלנית מעולה רוב היום במטבח לא משנה מתי תמיד היה מתבשל סיר על הכיריים ואם במקרה לא היה אז הבנתי שאימא לא מרגישה בטוב. כשביקשתי לעזור היא לא הסכימה. אמרה: "את עובדת קשה אין לך כוח, תכף אקום ואכין משהו" געגועים לאימא ):
לקציצות הנפלאות האלה אני מוסיפה כוסברה פטרוזיליה פרוסת לחם אריסה מלח פלפל ובהרט. הקציצות נשארות רכות גם הן מתבשלות המון זמן. לרוטב הכנסתי גמבות אדומות ופלפלים ירוקים חריפים לאזן את המתיקות. עוד הוספתי עגבניות קצוצות וסחוטות בלי הגרעינים.
מצרכים לקציצות
- 400 גרם חזה עוף טחון
- 2 פרגיות טחון
- בצל בינוני
- חופן כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- פרוסת לחם מושרית במים וסחוטה מנוזלים
- כפית כורכום
- כף מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- כפית בהרט
- כפית אריסה
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 3 עגבניות בשלות קלופות
- 3 גמבות אדומות חתוכות לרצועות
- 2 פלפלים ירוקים חריפים
- 4 שיני שום חתוך לפרוסות
- בצל בינוני חתוך לפרוסות
- כפית מלח
- כף פפריקה אדומה
אופן ההכנה
- במעבד מזון טוחנים כוסברה, פטרוזיליה, בצל ופרוסת לחם למרקם גס.
- מוסיפים את הבלילה לחזה עוף והפרגית, מתבלים בכורכום, מלח, פלפל, אריסה ובהרט.
- בסיר ממלאים מים ומרתיחים. מכדררים את הקציצות מעבירים למים כ-3 דקות. מוציאים את הקציצות מסננים מהמים ומניחים בצד עד להכנת הרוטב.
- בסיר רחב מחממים שמן זית, מוסיפים בצל ואת רצועות הגמבה האדומה והפלפל החריף. מבשלים כ-10 דקות עד לריכוך חלקי. מוסיפים שום ומערבבים. מקלפים את העגבניות חוצים וסוחטים. חותכים לקוביות ומוסיפים לתבשיל. מתבלים במלח ופפריקה. מבשלים עוד 10 דקות, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות מבשלים 20 דקות עד חצי שעה שרוב הנוזלים מתאדים ונשאר מעט רוטב סמיך.
- מגישים עם סלט בורגול וירקות מכאן.
Post Views: 2,423