קציצות דגים עם זיתים ומנגולד
כמו בכל יום שישי אני מכינה למנה ראשונה דגים רצוי טרי עם תוספות!!פעם עם תפוחי אדמה, פולים, מנגולד, זיתים. רובם אוהבים ומעדיפים עם חומוס. בסיור האחרון בשוק ראיתי זיתים כל כך יפים והתאימו בול לתבשיל דגים של שישי. הכנסתי גבעולי מנגולד קצוצים דק הטעם אלוהי, מעט חמצמץ הוספתי לימון טרי על קליפתו קצוץ דק בסוף הבישול. התבשיל מעט חריף. אני אומרת לכם מניסיון עם מצרכים טריים אין טעויות.. למרות ובגלל שלא כולם "מתלהבים" הכנתי עוד כמה תבשילים ליתר ביטחון. לאחר שכנועים רבים הסכימו לטעום ואהבו מאוד אהבו.
קציצות דגים עם זיתים ומנגולד
מצרכים:
- 1/2 קילו דג לברק או כל דג ים אחר שאתם אוהבים קצוץ דק(לא לטחון)
- חופן כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- 3 שיני שום כתוש
- קליפת לימון מגוררת
- 1 כף שטוחה מלח
- כפית כמון
- כפית מלח
- כף שטוחה פפריקה
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- לימון שלם קצוץ דק
לרוטב:
- 6 שיני שום חצויות
- כוס זיתים מגולענים חלוטים פעמיים(מרתיחים שופכים פעמיים)
- 3 גבעולי מנגולד(החלק הלבן) מנוקים וחתוכים לקוביות (שומרים את העלים)
- 1/4 כוס שמן זית
- כפית כמון
- כף מלח
- 1/4 כפית כורכום
- חופן כוסברה
- חופן פטרוזיליה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה
- פלפל אדום יבש חריף מנוקה מגרעינים
- 2 כוסות מים
אופן ההכנה
- להכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד פרט ללימון הקצוץ. מכדררים כדורים בינוניים ופוחסים אותם מעט. שומרים את הקציצות במקרר עד להכנת הרוטב.
- להכנת הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב, מטגנים את שיני השום תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים גבעולי מנגולד קצוץ ומטגנים כ-4 דקות נוספות, מוסיפים את הזיתים ומתבלים בכורכום, כמון, פפריקה, מלח מערבבים מעט.
- מוסיפים מים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ללהבה בינונית. מסדרים בסיר את הקציצות והלימון הקצוץ, מבשלים כ-25 דקות כשהסיר מכוסה.
- מפזרים כוסברה, פטרוזילה ועלי מנגולד, מבשלים כ-10 דקות נוספות ומגישים.
Post Views: 4,283