פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

קובה במיה ודלעת פיקנטית

קובה במיה ודלעת פיקנטית

קובה במיה ודלעת פיקנטית

קובה במיה ודלעת הכי טעים שאכלתם ואף מילה על חום יולי אוגוסט כי כמו שרוב המרוקאים אוכלים חמין בקיץ כך העיראקים אוכלים קבוע קובה. כמו שאתם כבר יודעים או שלא בעלי הוא חצי, חצי מרוקאי/עיראקי והוא בכלל צבר ונולד בארץ. ככה זה הולכים איפה שטעים, אז לפעמים טעים לו במרוקו ולפעמים הוא נזכר בסבתא סאלח'ה ומבקש דחוף קובה. אני מכינה מה שטעים לכולם, גם קובה מטוגנות /מבושלות ועדיין לא העליתי את כולם, מדי פעם  אפזול לצד העיראקי הטעים, וככה כולם יהיו מרוצים. אני לא מנסה לעצבן את העיראקים אבל חייבת פפריקה מתוקה וחריפה בקובה שלי!!!ועוד כל מיני שינויים בגלל החצי שלי!!

קובה במיה ודלעת פיקנטית

מצרכים

לבצק:

  • 200 גרם סולת( כוס)
  • 180 מ”ל מים(3/4 כוס)
  • 1 כפית  מלח
  • 1 כף שמן

למלית:

  • 250 גרם בשר בקר טרי טחון
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • חופן כוסברה
  • 3 גבעולי סלרי והעלים
  • 1/2 כפית בהראט
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

למרק:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני לבן קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי ועלים קצוצים
  • 1/2 ק”ג במיה טרייה נקייה מעוקץ (או קפואה)
  • 3 שיני שום שלמים
  • 2 ליטר מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סוכר
  • 3 גבעולי נענע קצוצה
  • 1/2 ק”ג (ברוטו) דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים ידנית את כל החומרים בתוך קערה ולשים 3 דקות לקבלת בצק רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים בכל פעם עד שמתקבל מרקם אלסטי. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  2. מכינים את המלית: טוחנים כוסברה בצל וסלרי, מוסיפים לתערובת הבשר מתבלים ומעבירים למקרר עד להכנת המרק.
  3. מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל 7 דקות עד הזהבה. מוסיפים במיה וסלרי ומטגנים עוד 5 דקות עד שהתרמילים מזהיבים. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד דקה.
  4. יוצקים מים, מוסיפים רסק עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, חריפה, סוכר ומחצית מכמות הנענע ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות עד שהבמיה מתחילה להתרכך.
  5. ממלאים ומעצבים את הקובות: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ-2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.
  6. משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות: מביאים את המרק לרתיחה ומתקנים תיבול. מוסיפים דלעת, את יתרת הנענע, מיץ לימון ואת הקובות אחת-אחת. מעבירים בעדינות כף עץ בתחתית הסיר למנוע הדבקות של קובות. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקובות מוכנות. מגישים חם בתוספת אורז.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן