פסטת דגים ועגבניות
פסטת דגים ועגבניות ללא ספק, אחת ממנות הפסטה היותר טעימות שאכלתי. אני אוהבת את הפסטה שלי בלי רטבים "כבדים" שום ושמן זית כמו במתכון הזה ולא תראו אותי אוכלת פסטה ברוטב סמיך עם רוטב עגבניות. יש עוד מנה אחת שאני ממש אוהבת פסטה עם שמנת חמוצה וגבינה בולגרית מתכון לעצלנים. מטגנים את הדג קלות, פורסים את השום, חוצים חלק מעגבניות השרי וחלק משאירים שלמות , קוצצים טימין ופלפל חריף. מוסיפים למחבת את הירקות הקצוצים ואריסה ומטגנים יחד כשתי דקות. מוציאים את הפסטה ומעט ממי הבישול שלה למחבת עם הדגים והירקות. מערבבים לעוד דקה. סוחטים לימון מעל הפסטה ומגישים. הרוטב הסמיך והמתובל עם דגים מטוגנים פלפל חריף, בשילוב עם עגבניות שרי עוטף את הפסטה בעדינות בדיוק כמו שאני אוהבת. רצוי להכין עם דגים טריים.
פסטת דגים ועגבניות
מצרכים ל-2 מנות
- 250 גרם פסטה
- 3 כפות שמן זית
- 2 פילה דג רצוי טרי (בורי, דניס או לברק)
- 10-15 עגבניות שרי
- 4 פרוסות דקות של לימון
- עלים מ-3 ענפי טימין
- 1 כפית אריסה פיקנטית
- חצי פלפל ירוק חריף(תלוי במידת החריפות)
- 6 שיני שום פרוס
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/4 כפית סוכר
- מיץ מחצי לימון אחד
- 1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר עם מים רותחים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית למחבת כבדה ומחממים.
- חותכים את הדג לקוביות. מוסיפים מלח ופלפל ומכניסים לסיר. מוסיפים מעט סוכר.
- מטגנים את הדג כדקה מכל צד(הוא ממשיך להתבשל עם הרוטב).
- פורסים את השום, חוצים חלק מעגבניות השרי וחלק משאירים שלמות , קוצצים טימין ופלפל חריף.
- מוסיפים למחבת את הירקות הקצוצים ואריסה ומטגנים יחד כשתי דקות.
- מוציאים את הפסטה ומעט ממי הבישול שלה למחבת עם הדגים והירקות. מערבבים לעוד דקה.
- סוחטים לימון מעל הפסטה ומגישים.
***המתכון בהשראת אבי ביטון
Post Views: 2,572