פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

פאי גבינה לימוני ללא אפיה

פאי גבינה לימוני ללא אפיה

פאי גבינה לימוני ללא אפיה

פאי גבינה לימוני ללא אפייה מרענן קרמי והכי מתאים לקיץ. מדובר בעוגת גלידה קפואה ללא אפיה במרקם משגע וטעמים מתקתקים בתוספת חלב מרוכז בבלילה. בסיס העוגה מעוגיות פתיבר פשוטות אפשר להחליף עם עוגיות חמאה או לוטוס. את הבסיס מכינים ומעבירים למקפיא להתייצבות עד להכנת הבלילה אין צורך באפייה.

פאי גבינה לימוני ללא אפיה

מרכיבים (לתבנית קוטר 24)

לבסיס:

  • 250 גרם פתיבר/לוטוס
  • 100 גרם חמאה מומסת

לבלילת הפאי:

  • 450 גרם גבינת שמנת 16%
  • חלב מרוכז (400 גרם)
  • כף 1 גרידת ליים או לימון
  • 1/3 כוס מיץ ליים או לימון
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% להקצפה(250 מי"ל)
  • 3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מכניסים ביסקוויטים למעבד מזון וטוחנים עד דק. מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר ומהדקים לתחתית של תבנית משומנת היטב.
  2. שמים את התבנית במקרר ל-20 דקות בזמן שמכינים את המלית.
  3. מקציפים מעט גבינת שמנת, מוסיפים חלב מרוכז, גרידת ליים, מיץ ליים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. בקערה נוספת מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים חצי כוס לשקית זילוף לקישוט.
  5. מקפלים את הקצפת שנותרה בעדינות עם הגבינות ומוזגים לתבנית.
  6. שמים את התבנית במקפיא להתייצב לפחות ל-3 שעות.
  7. לפני ההגשה מקשטים עם קצפת ופרוסות ליים.
  8. רצוי לשמור את העוגה במקפיא ולהוציא מספר דקות לפני ההגשה.

 

**המתכון מכאן עם מעט שינויים

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *