עוגת תפוזים ללא גלוטן כשרה לפסח
עוגת תפוזים בתוספת שקדים וקוקוס קלוי ללא גלוטן נפלאה. מתאימה לפסח ולכל השנה. העוגה ספוגית וכל כך טעימה שהחלטתי לאמץ את הקמח לעוד כל מיני מאפים כשאנסה אעדכן אתכם. הקמח מסוג מולינו תערובת איטלקית לאפייה ללא גלוטן ניתן למצוא "באושר עד".
הקמח מתאים לכך שיש גם קלות הכנה ושימוש וגם תוצאה איכותית שימוש בכל מתכון שקיים ברשת, בספרי מתכונים רגילים, מתכונים מסורתיים מהתפוצות ללא צורך בתוספים או בכל התאמה מיוחדת אחרת. פשוט להמיר אחד לאחד רצוי, כנהוג באפיה, לפי משקל (הסטנדרט המקובל הוא ש 1 כוס קמח = 140 גר').
עוגת תפוזים ללא גלוטן כשרה לפסח
מצרכים לתבנית בגודל 30×11
- 3 ביצים בגודל L
- 1/3 כוס שמן קנולה(80 מ"ל)או 50 גרם נטורינה מומסת
- חצי כוס סוכר לבן(100 גרם)
- כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס מיץ תפוזים(60 מ"ל)
- 3 כפות קוקוס קלוי (ניתן לקלות במחבת יבשה)
- כוס קמח ללא גלוטן מסוג מולינו (100 גרם)
- כוס שקדים טחונים(100 גרם)
- כפית אבקת אפיה(כשר לפסח)
- כף גרידת תפוז
- חופן שקדים מולבנים
- מייפל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים שלמות וסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בזרם דק תוך כדי הקצפה את השמן, תמצית וניל ותפוזים.
- מערבבים את היבשים, קוקוס קלוי, קמח ללא גלוטן, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומוסיפים למיקסר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב. יוצקים את הבלילה מפזרים שקדים מולבנים מעל ואופים כ-40 דקות.
- מצננים מעט ויוצקים מייפל מעל.
Post Views: 4,624