עוגת מייפל תפוזים אגוזים וקינמון
העוגות שאני הכי אוהבת בחושות תפוזים בתוספת אגוזי מלך. אלה הקבועות שאני מכינה כשהילדים מגיעים בתוספת אחת יותר מושקעת.
מצרכים לתבנית מס' 24
- 4 ביצים בגודל L
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2 כוסות קמח תופח (280 גר')או קמח רגיל+אבקת אפייה
- כוס סוכר לבן (200 גרם)
- חצי כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
- קורט מלח
לזרייה מעל לעוגה
- 100 גר' אגוזי מלך גרוסים גס
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף קינמון
- 1 כף קמח
- חצי כוס מייפל מעל לעוגה או אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים שלמות, סוכר, מלח וסוכר וניל עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- להוסיף שמן ומיץ תפוזים בזרם דק תוך ערבוב כשתי דקות.
- לנפות ולהוסיף קמח תופח לערבב בתנועות קיפול, עד לאיחוד החומרים.
- לצקת לתבנית משומנת ומקומחת היטב את הבלילה לפזר סביב אגוזי מלך, וקינמון.
- לאפות כ-40 דקות ב-180 מעלות.
- מוציאים מהתנור מוזגים על העוגה החמה סירופ מייפל בנדיבות.
Post Views: 3,355