פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת לימון הפוכה

עוגת לימון הפוכהעוגת לימון הפוכה

עוגת לימון בחושה הפוכה כל כך טעימה אוורירית ורכה הודות לתוספת יוגורט במתכון. אל תוותרו על פרוסות לימון מקורמלות זה אקסטרא טעם חמוץ מתוק והטעם נפלא. העוגה קלה להכנה מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה ואז מוסיפים את הנוזלים. לבסוף את הקמח. חשוב לצקת את הבלילה בעדינות שלא יתערבבו פרוסות הלימון בבלילה.

עוגת לימון הפוכה

עוגת לימון הפוכה

מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 3 ביצים L(גודל לארג)
  • 3/4 כוס שמן קנולה (180 מ"ל)
  • קליפת לימון מגורדת דק מלימון אחד
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי (60 מ"ל)
  • 1 גביע יוגורט 3% (150 גרם)
  • כוס סוכר (200 גרם)
  • שקיק סוכר וניל
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה

לתחתית:

  • 1 לימון פרוס דק
  • 1 כפית סוכר חום
  • 2 כפות מייפל
  • 5 דובדבנים חצויים(לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה, שמים סוכר חום ומניחים מעל פרוסות לימון. מטגנים שתי דקות מכל צד, מוציאים ומניחים בצד.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן היטב. מניחים בזהירות את פרוסות הלימון בתחתית לכיסוי כל התבנית. מוסיפים דובדבנים חצויים ברווחים שנותרו(לא חובה).
  3. מערבבים בקערה עם בלון הקצפה ביצים שלמות סוכר וסוכר וניל עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה כ-5 דקות. יוצקים בזרם דק את השמן תוך הקצפה, מיץ לימון, גרידת לימון ויוגורט.
  4. מורידים את מהירות המיקסר, מנפים ומוסיפים קמח ואבקת אפייה בכל פעם כף. שימו לב לא לערבב יותר מידי. מפסיקים את פעולת המיקסר ומערבבים בתנועות קיפול עם מרית.
  5. מעבירים את הבלילה בעדינות לתבנית ואופים כ- 45 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שמגיעים למצב בו העוגה שחומה ותפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  6. לאחר צינון של כ – 10 דקות הופכים את העוגה בזהירות לצלחת הגשה.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן