ארוחת צהריים מהירה חצי שעה גג והנאה מובטחת. תכינו סלט
בורגול המתכון כאן עם ירקות בצד ואתם מסודרים!!
מצרכים ל-4 מנות
4 פרוסות נתחי פילה סלמון
3-4 כפות סוכר חום כהה
4 כפות שמן זית
3 כפות רוטב סויה (מופחת נתרן)
3 שיני שום כתושות
כפית שמן שומשום (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
2 כפות מים
3 כפות סילאן
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. מערבבים את כל המרכיבים (לא כולל הסלמון) בקערית, עד שהסוכר נמס.
3. מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצקים את הרוטב והופכים את הדגים
לכל הכיוונים, כך שיצופו כולם ברוטב. מחזירים אותם למצב בו העור כלפי מטה.
4. אופים 15-20 דקות, עד שצבע הסלמון הופך לכתום אטום. כדי שיהיה מזוגג כראוי, כדאי לפתוח את התנור
כל 5 דקות ולהרטיב את הדגים ברוטב.
סלט בורגול וירקות
1 כוס בורגול עבה2 כפות חומוס גרגרים מקופסת שימורים
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
חופן כוסברה
לתיבול
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון
גרידת לימון שלם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מיץ מלימון
גרידת לימון שלם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
את הבורגול נשטוף ונניח בקערה, נכסה במים רותחים ונשרה למשך חצי שעה, עד שהבורגול רך ומוכן לאכילה.
נסנן מנוזלים ונצנן את הבורגול.
נוסיף חומוס גרגרים וירקות לפי בחירה.
נסנן מנוזלים ונצנן את הבורגול.
נוסיף חומוס גרגרים וירקות לפי בחירה.
נתבל ונערבב היטב.
Post Views: 2,853