פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

סלט קינואה וירקות טריים

סלט קינואה וירקות טריים

סלט קינואה ועשבי תיבול

סלט קינואה עם כל מה שיש במקרר. אני יודעת שלא כולם אוהבים קינואה. אצלי פעם/פעמיים בשבוע חובה!! תנסו להכניס ירקות שאתם אוהבים לתבל נכון מבטיחה לכם שלא תוותרו על הסלט המדהים הזה. רצוי לבשל עם מים  כמו פסטה, לתבל במעט מלח ושמן זית, לסנן ולצנן היטב שהירקות הטריים שמוספים לסלט לא יאבדו מהפריכות שלהם.

סלט קינואה

סלט קינואה וירקות טריים

לקינואה:

  • 1 כוס קינואה לבנה
  • כף שמן זית
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כפית מלח

לסלט:

  • 10 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 2 עלי סלרי קצוץ
  • 3 עלי חסה חתוך דק
  • 2 צנוניות פרוסות
  • חצי בצל סגול פרוס
  • חופן עלי בייבי
  • 10 זיתים ירוקים מגולענים
  • חופן חמוציות
  • 1/4 כרובית מופרדת לפרחים+כף שמן זית+צ'ילי גרוס+מלח
  • חופן שקדים מולבנים קלויים במחבת יבשה

לרוטב:

  • 1/4 כוס  מיץ לימון סחוט טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות דבש
  • כפית חרדל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הקינואה ומסננים.
  2.  מבשלים את הקינואה בסיר עם שמן זית מים ומלח עד כדי כיסוי כרבע שעה עד לריכוך. מצננים לחלוטין.
  3. מחממים במחבת שמן זית, מעט מלח וצ'ילי גרוס. מוסיפים את פרחי הכרובית למחבת החמה וצולים עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים 3 כפות מים, סוגרים עם מכסה וממשיכים לבשל עד לריכוך חלקי.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב, מניחים בצד או בצלחת הגשה.
  5. מערבבים את חומרי הסלט עם הקינואה המבושלת ומתבלים ברוטב המוכן. מערבבים מוסיפים שקדים מולבנים וגבינת פטה(לא חובה) ומגישים.

**אפשר להוסיף/להוריד ירקות שאתם מעדיפים.

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן