פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

סוכריות פילו בקלאווה אגוזים

סוכריות פילו בקלאווה אגוזים

סוכריות בקלאווה

סוכריות בקלאווה ואגוזים. מכירים את זה שמכינים כל כך הרבה קינוחים ונראה כאילו לא יספיק?? זה מה שקורה לי לפני החגים אני מכינה ושואלת את אישי "ניראה לך שזה מספיק"? לא מחכה לתשובה כי מבחינתו הכנתי המון.  הכנתי עוגות דבש אחת עם אגוזים את השנייה בלי כי לא אוהבים. היו גם מגולגלות ריבת תאנים ודובשניות ועקיצת הדבורה מפורק שהבן המוכשר שלי הכין @almog yamin(תעקבו אחריו) בעשר הדקות האחרונות לפני סיום הכנתי סוכריות קדאיף. הוצאתי בצק פילו מצונן מילאתי בכל מיני אגוזים טחונים גלגלתי ואפיתי.

סוכריות קדאיף

מצרכים:

  • חבילת עלי פילו מצונן של שמרית
  • 100 גרם נטורינה מומסת או שמן קנולה
  • חצי כוס פיסטוק קלוי (70 גרם)
  • חצי כוס אגוזי פקאן קלוי (70 גרם)
  • חצי כוס שקדים מולבנים חצויים או שלמים קלויים (70 גרם)
  • חצי כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות סירופ סוכר
  • כפית קינמון

לסירופ סוכר:

  • כוס וחצי מים (360 מ"ל)
  • חצי כפית מי וורדים(לא חובה)
  • כוס וחצי סוכר לבן (300 גרם)
  • מיץ מחצי לימון

לעיטור:

  • וורדים מיובשים
  • שקדים מולבנים

אופן הכנה

  1. מוציאים בצק פילו מצונן מהמקרר.
  2. מבשלים את מצרכי הסירופ למעט מי זהר עד להמסת הסוכר תוך ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים מי זהר מערבבים.
  3. מכינים את מלית האגוזים: במעבד מזון טוחנים בפולסים לא דק מידי יחד אגוזי מלך, אגוזי פקאן, פיסטוק, שקדים וקינמון. מוסיפים כ-3-4 כפות מהסירופ עד להתגבשות המלית. שומרים בצד.
  4. מניחים דף פילו משמנים את כולו. מוסיפים עוד אחד מעל. חוצים את הדף לחצי ומסובבים לאורך. חוצים את הדף מניחים כף מהמלית מגלגלים לסיגר צובתים את הקצוות למעין סוכריה ומהדקים היטב. מברישים בשמן ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
  6. טובלים בסירופ מפזרים שקדים מולבנים ומגישים.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן