עוגיות פריכות עם חמאה ושקדים טחונים שאי אפשר להפסיק לנשנש מהן.
מצרכים ל-80 סהרונים
- 150 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר רבע שעה לפני)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
- 100 גרם שקדים טחונים גס
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- 1 ביצה בגודל L
לקישוט:
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מערבלים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית-בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ובהירה.
מוסיפים את השקדים, קמח מנופה, אבקת אפיה, ביצה ומערבלים כדקה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. - יוצרים כדורים בקוטר 1/2 2 ס"מ, מגלגלים לגליל בקוטר 1 ס"מ ומקפלים לסהרון. מניחים בתבניות.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהעוגיות זהובות. מצננים היטב.
- זורים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
Post Views: 2,392