מרק גריסים וירקות
מרקים אני מכינה בעיקר בחורף ברוב המקרים כארוחת ערב. אם המנה מכילה מנת בשר אני אוכלת כארוחת צהריים. את כל הקטניות אני שומרת במקרר/מקפיא ואם יש צורך בהשריה מוקדמת אני קונה מראש את כל הקטניות משרה מחלקת לשקיות זיפלוק ומכניסה להקפאה. לפני ההכנה מעבירה לסיר עמוק ומבשלת את הקטניות עד לריכוך ואז מוסיפה לתבשיל. מחממים שמן בסיר עמוק מוסיפים את העגבניות והסלרי ומטגנים דקה או שתיים. ממלאים מים כ-3/4 סיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים גריסים, קישואים וגזר מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום. טועמים מתקנים תיבול ומבשלים את המרק עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך.
מרק גריסים וירקות
מצרכים
- 1 כוס גריסים שטופים ומסוננים
- 2 ליטר מים רותחים או ציר עוף
- גזר חתוך לעיגולים
- קישוא חתוך לקוביות
- כף מלח
- פלפל לבן
- כורכום
- 2 כפות שמן זית
- 2 עגבניות קצוצות דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים דק כולל הגבעול והעלים
אופן ההכנה
- מוסיפים לסיר שמן זית ואת הבצל. מטגנים את הבצל עד להזהבה תוך ערבוב כחמש דקות.
- מוסיפים את העגבניות והסלרי ומטגנים דקה או שתיים.
- ממלאים מים כ-3/4 סיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים גריסים, קישואים וגזר מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום.
- טועמים מתקנים תיבול ומבשלים את המרק עד שהגריסים רכים והמרק מסמיך.
Post Views: 3,460