מקלובה חצילים בשר ואורז
מקלובה – בערבית הפוכה. היא תבשיל אורז הפוך עם בשר/עןף וירקות מטוגנים. לרוב מכינים את התבשיל עם חצילים, כרובית, עגבניות, וירקות שונים כגון קישואים, בצל, תפוחי אדמה ועוד. את החצילים אפיתי בתנור ב-200 מעלות. בישלתי אורז בנפרד תיבלתי עם קינמון, הל טחון, כורכום, מלח פלפל ובסוף כוסברה. את הבשר בישלתי עם שום כתוש פלפל צ'ילי ועגבניות. הוספתי את הבשר, פפריקה, הל טחון, מלח פלפל ערבבתי עד שהבשר שינה את צבעו, ציננתי מעט לפני המילוי. לבסוף הוספתי צנוברים שטיגנתי בשמן זית וכוסברה.
מקלובה חצילים בשר ואורז
מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ
- 3 חצילים ארוכים קלים ומבריקים(סימן שאין גרעינים)
- 2 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית כורכום
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית הל טחון
- 50 גר' צנוברים מטוגנים בשמן ומסוננים (3 כפות שמן זית)
- 4 כפות שמן זית( 2 לבשר ו-2 לאורז)
- בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתוש
- 2 עגבניות בשלות מגוררות ומסוננות
- מלח ,פלפל
- כפית פפריקה מתוקה
- 1 צ'ילי חריף
- חופן כוסברה
- עירית או בצל ירוק לקישוט
אופן ההכנה
- אופים את החצילים: קולפים את החצילים זברה ופורסים בעובי 3 מ"מ. משמנים נייר אפייה בתבנית התנור מניחים את פרוסות החציל, משמנים את החלק העליון ממליחים ומפלפלים. מכניסים את החצילים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו כ-15 דקות עד להשחמה קלה.
- מכינים את הבשר: מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה. שמים שום כתוש פלפל צ'ילי ועגבניות מבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את הבשר, פפריקה, הל טחון, מלח פלפל מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו, מצננים מעט. מוסיפים צנוברים וכוסברה מערבבים.
- מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית, מתבלים בכורכום, קינמון, הל טחון, מלח ,פלפל ומערבבים. מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים כוסברה מצננים מעט.
- מחממים תנור לחום גבוהה (200 מעלות).
- הרכבת המנה: משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ. מניחים בתחתית פרוסות חצילים צפופות. מסדרים בדפנות פרוסות חצילים חצי בתוך התבנית והחלק הנותר מחוץ לתבנית כדי לסגור בסוף.
- מתחילים עם שכבה של אורז, בשר ולבסוף מסיימים עם אורז. סוגרים עם שאריות החצילים ומהדקים היטב.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה.
Post Views: 6,065