300 גר' חמאה מומסת ומקוררת
600 גר' קמח
1 אבקת אפייה (10 גרם)
קורט מלח
1 כפית מי ורדים
1/2 כוס חלב
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה בגודל L
1 כפית תמצית וניל
50 גר' אבקת סוכר
מלית
500 גרם תמרים מגולענים בואקום/ממרח תמרים מוכן
1 כף קינמון
1כוס אגוזי מלך טחונים דק
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח,אבקת סוכר,מלח,וניל,ואבקת אפיה במהירות נמוכה.
מוסיפים חמאה מומסת וחלמון ביצה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים בהדרגה את החלב,מיץ תפוזים ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת כדור בצק .מניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים תמרים עם קינמון ואגוזי מלך מרככים את התערובת במיקרוגל כ-2 דקות(החימום ירכך את המלית).
מחלקים את הבצק לארבעה או חמישה חלקים שווים.
מרדדים על נייר אפייה מקומח מעט למלבן בגודל תבנית חד פעמית בינונית 25×32 מקפלים לחצי ומעבירים לתבנית בעדינות,מורחים שתי כפות מלאות מכמות התמרים.
מרדדים חלק נוסף של הבצק לגודל התבנית, ומניחים על שכבת התמרים,כך ממשיכים עם השאר.
אופים כ-45 דקות, עד שהבצק מזהיב (זמן האפייה משתנה מעט מתנור לתנור).
לאחר שהמאפה מתקרר חותכים אותו לריבועים ומפזרים אבקת סוכר.