מספן שקדים של דודה רחל (אנידלת)
עוגיות מספן הן לדעתי הכי טעימות שיש במטבח המרוקאי. הן עשויות מבצק דק שמעבירים במכונת פססטה שלב אחר שלב בסבלנות רבה. ממשיכים להכין את המלית משקדים מולבנים אני קניתי מוכן. דודה רחל קונה שקדים משרה במים חמים מקלפת מייבשת ואז טוחנת. למתכון הנפלא הזה הייתי חייבת לפנות לדודה רחל כי היא נחשבת אלופת המתכונים האותנטיים שלמדה מאימא שלה דודה מרי אחות של חמותי ז"ל. האמת כשביקשתי את המתכון היא לא ממש התלהבה.."יפהל'ה (ככה היא קוראת לי)זאת עבודה קשה צריך המון סבלנות חבל על החומרים" טוב נו לא עזבתי אותה.. "אכין כמות קטנה חייבת לנסות" הסכימה והוסיפה "אם את רוצה לשמר את המסורת שלנו אני אתן לך אני הכי סומכת עלייך" שלחה לי כמובן גם את התבניות שלה והדגישה לא לשמן אותן!!! בסוף אני יכולה לספר לכם שהצליח לי המחמאות לא איחרו לבוא דודה רחל קיבלה משלוח "בקטנה" ואני קיבלתי אישור להמשיך את המסורת.
מצרכים לבצק(יוצאים המון)
- 500 גרם קמח רגיל
- 100 גרם נטורינה
- חצי כוס מים (120 מ"ל)
- 2 כפות סוכר
- רבע כפית מלח
- 1 אבקת אפייה
- 3 טיפות מי זהר
- חצי כוס מים(מוסיפים למיקסר עם כל המצרכים)
אופן ההכנה
- בסיר קטן מבשלים נטורינה, חצי כוס מים,2 כפות סוכר ורבע כפית מלח עד להמסת הסוכר.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה את הרביכה שבישלנו, מוסיפים חצי כוס מים, אבקת אפייה, מי זהר ואת הקמח. לשים כחמש דקות עד לקבלת בצק חלק ויציב.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מכוונים מכונת פסטה ומעבירים כל פעם חלק אחד. בכל פעם מורידים שלב עד שמגיעים לקבלת בצק דק מאוד(אחד לפני האחרון).
- מקמחים מעט את שולחן העבודה, קורצים עיגולים עם חותכן בקוטר 5 ס"מ ומניחים על השולחן המקומח.
מצרכים למילוי
- 350 גרם שקדים מולבנים טחונים גס
- 250 גרם סוכר
- שקיק סוכר וניל
- כף גרידת לימון
- 2 חלמונים
- 1 חלבון מוקצף מעט עם מזלג
לקישוט
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה
- טוחנים את השקדים המולבנים עם סוכר וסוכר וניל במעבד מזון כשתי דקות. מוסיפים חלמונים וגרדת לימון ממשיכים לטחון. מוסיפים חלבון מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה לא קשה מדי.
- מעבירים לשקית זילוף.
- מסדרים את התבניות על מגש התנור. מניחים את עיגולי הבצק בתוך התבניות מזלפים את המילוי לא עד הסוף (ראו בתמונה)הן תופחות מעט באפייה. מפזרים סוכריות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כחצי שעה עד להשחמה קלה.
- מצננים ושומרים בכלי סגור.