פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

מוקפץ פתיתים וירקות

מוקפץ פתיתים וירקות

מוקפץ פתיתים וירקות

לאחרונה התחלתי לקצר תהליכים במטבח לרוב זה קורה באמצע השבוע. הכל אשמה "הקורונה"(יש את מי להאשים).אני לא יוצאת מהמטבח כל יום כל היום. אם תשאלו את דעתי בנושא אפשר לאכול כל יום וכל היום כריך מלחם מחמצת עם גבינות עגבנייה ומלפפון חמוץ בחומץ אני מסודרת. מכיוון שזה לא יכול לקרות כי אני חייבת ארוחה אחת ביום  מזינה ומשביעה אז הכנתי את הארוחה הטעימה והצמחונית  בכמה דקות עבודה יצא מושלם. לתבשיל הוספתי ירקות שהיו במקרר גמבה, גזר, שעועית ירוקה עדינה ואפונה. אתם יכולים להוסיף כל ירק שאוהבים להקפיץ ולבסוף להוסיף פתיתים/אטריות אורז/נודלס שבושלו במים וסוננו. למוקפץ עם עוף/בשר לחצו כאן מבטיחה לכם הילדים והגדולים יאהבו מאוד.

מוקפץ פתיתים וירקות

מצרכים

  • 1/2 חבילה קונכיות פתיתים עם תרד 
  •  3 כפות שמן קנולה
  • גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • חופן שעועית ירוקה עדינה
  • כוס אפונה עדינה
  • גזר חתוך לרצועות דקות עם קולפן ירקות
  •  גמבה צהובה חתוכה לקוביות
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 2 כפות טריאקי
  • 1 כפית ג`ינג'ר
  • 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1/2 כוס מים
  • מעט שומשום

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים ומבשלים את הפתיתים במשך 5 דקות.
  2. מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים רצועות בצל עד להזהבה קלה. מתבלים במלח פלפל ומוסיפים לתוכו את השום, ג`ינג`ר ופלפל חריף מערבבים.
  3. שמים במחבת את הגמבות הפלפל החריף, גזר ושעועית ירוקה ממשיכים לבשל עד להתרככות קלה.
  4. מוסיפים מים מתבלים בסויה, טריאקי ושמן שומשום. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  5. לבסוף את הפתיתים המסוננים מבשלים עד שכל הטעמים מתערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

להגשה: מפזרים מעט שומשום

להדפסת המתכון לחצו כאן

2 תגובות

  1. הכנתי היום לצהריים והכפלתי כמויות , יצא מדהים תודה רבה לך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן