את המגולגלות האלה אל תפספסו באחריות!! את המלית הכנתי עם תמרים בואקום והמון אגוזי מלך וקינמון, השיטה מאוד קלה מכדררים את המלית לפי כמות כדורי הבצק ולשים יחדיו, כך יש מלית מספקת בכל הרולדות יש גם הסבר מדויק ותמונה להמחשה. נסו וספרו לי איך יצא. וכל זה לחיילים ששומרים עלינו יומם וליל. הבן שלי יוצא לאפטר (מהמילואים)ביום רביעי הכנתי לו משלוח לכולם!! אפשר כמובן למלא בריבה וקוקוס או ממרח שוקולד.
מצרכים למגולגלות עם תמרים
בצק:
- 500 גרם קמח רגיל (ניתן להמיר עם 250 גרם קמח כוסמין)
- חצי כוס סוכר(100 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 100 גרם חמאה/נטורינה
- 1/3 כוס שמן
- 2 ביצים בגודל L
- 1 כפית סוכר וניל
- 1/2 כוס מים חמימים לפי הצורך
מילוי תמרים:
- 500 גרם תמרים מגולענים
- 50 גרם חמאה/מחמאה
- 150 גרם אגוזי המלך טחונים
- 1 כפית קינמון
למלית ריבה:
- ריבת תות או פירות מעורבת הכי פשוטה
- 50 גרם קוקוס
מילוי חלבה:
- ממרח חלבה
- אבקת נוגט
אופן ההכנה:
בצק:
- במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, אבקת אפייה, סוכר, וניל, חמאה ושמן מערבלים ומוסיפים ביצים ואם צריך מוסיפים מים חמימים. צריך להתקבל בצק רך ונעים למגע. מעבירים למקרר לחצי שעה. מחלקים ל כ-5 כדורים שווים.
המילוי:
- בקערה חסינת חום שמים תמרים, חמאה ומרככים במיקרו 30 שניות עד דקה. לשים היטב ומטמיעים את החמאה לתוך התמרים, מוסיפים אגוזים טחונים וקינמון.
- מערבבים היטב ומחלקים כמספר עיגולי הבצק.
- מניחים על כל עיגול בצק עיגול תמרים, פותחים עם מערוך בעזרת שימון המערוך והתמרים ,מגלגלים לרולדה סוגרים היטב את הצדדים.
- מסמנים את הגליל בחריצים עם סכין (ראו בתמונה).
- אופים בחום 170 מעלות כ-30 דקות.
- מצננים כ-5 דקות מפזרים אבקת סוכר ופורסים את הרולדות.
***ניתן להחליף חצי כמות קמח לבן עם קמח כוסמין
Post Views: 2,628