לחמניות בצורת תפוח לראש השנה
לחמניות בצורת תפוח כאלה לא ראיתם!! הלחמניות רכות מתקתקות וירוקות מעלי תרד שטחנתי(הטעם לא מורגש). מוסיפים מקלות בייגלה ועלי נענע ויוצא מדהים וטעים, האורחים מאוד אהבו ושאלו "איך עשית את זה? וואו איזה שיחוק תמיד מפתיעה". לפני שנתיים הכנתי לחמניות בצורת רימון ואת חלת הברכות המשגעת שהילדים והאורחים כל כך אהבו. את הלחמניות בצורת תפוח הכנתי בשנה שעברה ושמתי לב שלא העליתי מתכון. אז הרי הוא לפניכם מתכון בסיסי וקל של חלת דבש שאני מכינה בדרך כלל עם מעט שינויים ושיפורים שאתם חייבים להכין.
מצרכים:
- 500 גרם קמח פיצה/רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס מים פושרים(120 מ"ל)
- 1/2 כוס מי תרד(200 גרם עלי תרד+חצי כוס מים)
- 2 כפות דבש
- 2 ביצים בגודל L
- 1/2 כוס שמן קנולה(120 מ"ל)
- 1/2 כף מלח
לציפוי
- חלמון ביצה בגודל L+כף מים
- מקלות בייגלה
- עלי נענע
לסירופ
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות דבש
אופן ההכנה
- להכנת מי תרד: במעבד מזון שמים את התרד והמים וטוחנים כדקה במהירות גבוהה עד לקבלת מחית סמיכה, מסננים שוקלים 120 גרם מהנוזל, אם חסר מוסיפים עוד מים לבצק.
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים, סוכר וחצי כוס מים, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
- מוסיפים את הקמח, ביצים, שמן, דבש ויתרת המים (מי תרד) בהדרגה לשים 4 דקות עד לקבלת כדור בצק אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט. מוסיפים מלח לשים עוד 3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שמתלפף סביב וו הלישה.
- משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, שעה וחצי בחורף שעה בקיץ.
- מוציאים את הבצק לשולחן עבודה ומחלקים לכדורים בגודל בינוני 80 גרם. מגלגלים כל חלק של בצק לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב כחצי שעה. מברישים בביצה ותוקעים מקל בייגלה. בבצק שנותר מכינים חלה.
- טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות, אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
- מבשלים את הסירופ עד שהוא מסמיך, מורחים מיד על הלחמניות כשמוציאים מהתנור.
Post Views: 1,570