לביבות כרובית ותירס
לביבות כרובית פריכות בתוספת גרגרי תירס מתפצפץ בפה בתוספת סלט חצילים עגבניות ופלפל חריף…המתכון כאן. את הלביבות הנפלאות האלה אני מכינה כשהנכדים מגיעים הן מתחסלות ברגע. לאחרונה הכפלתי כמויות כי גם המבוגרים אהבו. הן קלות להכנה אפשר להוסיף ירקות שאתם אוהבים רצוי לבשל מראש.
מצרכים ל-20 לביבות
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
- 300 גרם תירס מקופסא
- 2 ביצים בגודל L
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס קמח תופח (כוס חד פעמית שתייה קרה)או קמח מצה
- חופן כוסברה קצוצה דק
- 1/4 ליטר שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
- מעבירים לסיר את פרחי הכרובית מבשלים עד לריכוך. מבשלים את גרעיני התירס כ-10 דקות בסיר נפרד. מסננים את הכרובית והתירס ומצננים כ-5 דקות.
- מועכים את הכרובית במזלג שיישארו מעט חתיכות נגיסות. מוסיפים את הביצים הקמח, מלח, פלפל שחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מחממים שמן חצי גובה בסיר רחב. לוקחים מעט מהתערובת עם כף, מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה. (לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק) הופכים לצד השני ממשיכים לטגן ומוציאים לנייר סופג.
****לסלט חצילים ,עגבניות ופלפל חריף כנסו לכאן
Post Views: 2,354