פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

טנזיה – אורז ופירות יבשים מקורמלים

טנזיה-אורז ופירות יבשים מקורמלים

טנזיה-אורז ופירות יבשים מקורמלים

את המנה החגיגית והטעימה הזאת אימי ז"ל הכינה בחגים. את האורז הייתה מעבירה לקערית עמוקה הופכת על מגש מנחושת מדהים ביופיו ומניחה במרכז השולחן. לפני המנה הראשונה היד הייתה מושטת לעבר הפרות היבשים וכשהגיעה המנה העיקרית לא נישאר כלום רק האורז עירום, כמובן שהיא הכינה כמות גדולה מראש!!!

טנזיה-אורז ופירות יבשים מקורמלים

טנזיה – אורז ופירות יבשים מקורמלים

מצרכים ל-6 סועדים

מצרכים לאורז:

  • 2 כוסות אורז(חד פעמי לשתייה קרה)
  • 4 כוסות מים
  • מלח,
  • פלפל לבן
  • כף שמן

מצרכים לטנזיה:

  • 200 גרם משמשים
  • 200 גרם שזיפים ללא חרצנים
  • 100 גרם צימוקים
  • 200 שקדים מולבנים גפרורים קלויים(השאירו מעט לקישוט)
  • 200 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה
  • כף שמן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • שומשום

אופן הכנת האורז

  1. מרתיחים מים, מוסיפים לסיר שמן, מלח, פלפל לבן, מוסיפים את האורז מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.
  2. מעבירים לתבנית מסיליקון/תבנית טאפוואר, מהדקים ומיישרים את האורז לקבלת הצורה, מצננים מעט. מצמידים צלחת או מגש עגול והופכים בזהירות. מסדרים סביב את ריבת הפירות היבשים והשקדים.

אופן הכנת הטנזיה:

  1. מעבירים לסיר רחב פירות יבשים, שמן, מים, סוכר ולימון מערבבים כל הזמן עם כף עץ. מבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות עד לריכוך. מוסיפים אגוזי מלך ושקדים לסיר ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל מעט שומשום.
טנזיה
.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן