אין ספק שהטארט הזה גונב בקלות את ההצגה משאר המתוקים. הסוד הוא במבחר פירות העונה הצבעוניים.
מצרכים: (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)
לקלתית:
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 1 ביצה +2 כפות מים קרים
- 260 גרם קמח תופח אסם
לקרם שקדים:
- 150 גרם חמאה רכה
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 2 ביצים בגודל L
- 150 גרם שקדים טחונים
- 1 כף קורנפלור
- 1 תמצית וניל
לקצפת וניל:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל’)
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
- מגוון פירות העונה
לזיגוג:
- 2 כפות נפאז’ או 2 כפות ריבת משמש חלקה 2 כפות מים
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
- מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבלים כמה שניות. - מנמיכים את מהירות המיקסר. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. - מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 26 ס”מ ובעובי 1/2 ס”מ.
נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה. - מכינים קרם שקדים ואופים: מערבלים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים ביצים ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים שקדים וקורנפלור, ומערבלים במהירות איטית-בינונית עד
שנבלעים בתערובת. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים כדקה לתערובת אחידה. - יוצקים את הקרם על הקלתית ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה. מצננים היטב.
מצפים ומזגגים:
- מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה. מורחים את הטארט בקצפת וניל.
- חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפת.
- מחממים נפאז’ עם 4 כפות מים או ריבה עם 3-2 כפות מים, בסיר קטן תוך כדי בחישה עד לקבלת
תערובת נוזלית וחלקה. מברישים בעדינות את הפירות - שומרים במקרר עד 3 ימים.
.
Post Views: 2,435