פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

חלת דבש לראש השנה

חלת דבש לראש השנה

חלת דבש
_autotone

חלה דבש מתוקה שמתאימה לשבת וחג מעט השקעה ויוצאת חלה משגעת במרקם עננים מתקתקה. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה ומחלקים לכדורים בגודל בינוני(כדור טניס) משטחים לצורת אליפסה חוצים, חורצים בסכין ומגלגלים לרולדה קטנה מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26,לשושנה מרדדים 4 עיגולים בקוטר 5 ס"מ מניחים אחד על השני בצורה חופפת ומגלגלים לרולדה, חותכים בדיוק באמצע ומניחים בתבנית.(ראו סרטון).

לחלה עגולה בצורת דלעת: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל בינוני מלפפים חוט גומי לאפיה גוזרים חוט גומי לאפייה ארוך ומחלקים אותו לשלושה חלקים , קושרים כל לחמנייה עם החוט ומקפידים לעשות קשר רופף מכיוון שהלחמנייה תופחת ונצמדת אל החבל. טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות, אופים כ-30 דקות, עד להזהבה. מבשלים את הסירופ עד שהוא מסמיך, מורחים מיד על החלה כשמוציאים מהתנור.

חלת דבש לראש השנה

חלת דבש לראש השנה

מצרכים

  • 500 גרם קמח רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס מים פושרים(240 מ"ל)
  • 2 כפות דבש
  • 2 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס שמן קנולה(120 מ"ל)
  • 1/2 כף מלח
לציפוי
  • חלמון  ביצה בגודל L+כף מים
 לסירופ 
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את השמרים, סוכר וחצי כוס מים, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, ביצים, שמן, דבש ויתרת המים בהדרגה לשים 4 דקות עד לקבלת כדור בצק. מוסיפים מלח לשים עוד 3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שמתלפף סביב וו הלישה.
  3. משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, שעה וחצי בחורף שעה בקיץ.
  4. לחלה עגולה: מוציאים את הבצק לשולחן עבודה ומחלקים לכדורים בגודל בינוני(כדור טניס) משטחים לצורת אליפסה חוצים, חורצים בסכין ומגלגלים לרולדה קטנה מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26,לשושנה מרדדים 4 עיגולים בקוטר 5 ס"מ מניחים אחד על השני בצורה חופפת ומגלגלים לרולדה, חותכים בדיוק באמצע ומניחים בתבנית.(ראו סרטון).
  5.  לחלה עגולה בצורת דלעת: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל בינוני מלפפים חוט גומי לאפיה גוזרים חוט גומי לאפייה ארוך ומחלקים אותו לשלושה חלקים , קושרים כל לחמנייה עם החוט ומקפידים לעשות קשר רופף מכיוון שהלחמנייה תופחת ונצמדת אל החבל.
  6. טורפים בקערית את החלמון עם כף מים מורחים בעדינות, אופים כ-30 דקות, עד להזהבה.
  7. מבשלים את הסירופ עד שהוא מסמיך, מורחים מיד על החלה כשמוציאים מהתנור.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן