חטיף תמרים ואגוזים טבעוני
חטיף תמרים טבעוני, חטיף שנותן המון אנרגיה כך אני מרגישה. תחליף מצוין לנשנוש בין הארוחות. אחרי שתנסו תבינו. קל להכנה ועם מצרכים זמינים למה שלא תכינו בבית??אתם בוחרים מה להכניס לחטיף שלכם, אגוזי מלך, פקאן, קשיו, פיסטוק וכו'!!בלי חומרי טעם וריח ועודף סוכרים הרבה יותר טעים. את הפיצוחים רצוי לקלות או לאפות בתנור חם ב- 180 מעלות כ-10-15 דקות לפני שמוסיפים לתמרים. החטיף נשמר במקרר כשבוע לפחות.
חטיף תמרים ואגוזים טבעוני
מצרכים:
- 400 גרם תמרים מזן מג'הול (מגולען) או תמרים בואקום
- 150 גרם אגוזי מלך קלויים על מחבת יבשה
- 50 גרם שקדים קלויים על מחבת יבשה
- 2 כפות אבקת קקאו
- 50 גרם גרעיני דלעת קלויים על מחבת יבשה
- 2 כפות שמן קוקוס
- 50 גרם גרעיני חמנייה קלויים על מחבת יבשה
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית חלקה
- 1/2 כוס קוקוס טחון (50 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
לקישוט:
- 2 כפות שומשום קלוי
- 2 כפות גרעיני חמנייה
אופן ההכנה
- מרפדים תבנית אפיה מרובעת בגודל 23×23 ס"מ או חד פעמית בינונית (החטיפים יהיו יותר דקיקים)בנייר אפייה ומניחים בצד.
- קולים במחבת יבשה את השקדים, אגוזי מלך, גרעיני חמנייה וגרעיני דלעת. מוציאים לקערית מוסיפים למחבת שומשום וקולים עד להזהבה.
- במעבד מזון מניחים אגוזי מלך, ושקדים טוחנים עד לקבלת פירורים גסים.
- מוסיפים למעבד מזון תמרים, קקאו, שמן קוקוס, חמאת בוטנים, קוקוס, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת תמצית וניל ומלח. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- מרטיבים מעט את הידיים ומשטחים את התערובת על גבי התבנית נעזרים בכף ליישר את התערובת. מפזרים את השומשום וגרעיני דלעת ולוחצים מעט. מעבירים להתייצבות במקרר
- מוציאים מהמקרר וחותכים לריבועים בגודל הרצוי.
Post Views: 3,179