גביניות קדאיף ריקוטה ודובדבנים
גביניות קדאיף ריקוטה ודובדבנים והפעם הכנתי כנאפה ונשארה מלית גבינה. יש לי תמיד בצקים מצוננים במקרר. הוצאתי שערות קדאיף מצוננים ערבבתי עם חמאה מומסת ואבקת סוכר וסידרתי בתבנית מאפינס שערות קדאיף בתחתית מעל מלית גבינה ושוב קדאיף. בסיום האפייה יצקתי סירופ סוכר יצא מושלם.
גביניות קדאיף ריקוטה ודובדבנים
מצרכים ל-12 גביניות
- 400 גרם שערות קדאיף מצוננות של שמרית
- 75 גרם חמאה מומסת
למילוי:
- 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
- 50 דובדבני אמרנה או חמוציות חתוכים לקוביות
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- כף דבש
להגשה:
- 50 גרם פיסטוקים טחונים גס
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ: מניחים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד להמסת הסוכר, מנמיכים להבה מבשלים כ-10 עד שהנוזל מצטמצם ומקבל מרקם סירופי.
- מערבבים את מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוציאים את שערות הקדאיף מן המקרר וקוצצים דק.
- ממסים את החמאה במיקרו מערבבים היטב עם אטריות הקדאיף.
- משמנים תבנית מאפינס,מניחים אטריות קדאיף בתחתית ומהדקים עם תחתית הכוס.
- ממלאים כף מהמלית ומיישרים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות או עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור מצננים מעט(לא מכבים את התנור)מוסיפים מעל שערות קדאיף ומהדקים מעט ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות עד להזהבה.
7.מוציאים מהתנור ויוצקים סירופ קר על מאפה חם בנדיבות, מפזרים פיסטוקים קלויים ומגישים.
Post Views: 2,935
4 תגובות
מתכון מעולה תודה יפצ'וק אין כמוך אלופה
איזה כייף שמחה שאהבתם♥
אין על המתכונים שלך יפצ'וק האלופה
תודה רבה רותיל'ה♥