פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

אסאדו וירקות שורש בתנור

אסאדו וירקות שורש בתנור

אסאדו וירקות שורש בתנור

אסאדו נקרא קשתית או שפונדרה –  Tire de Asado או Short Rib בלועזית. מדובר בעצם ברצועה ארוכה המציעה שילוב של עצמות, שומן רב ובשר בקר טעים. האסאדו מתבשל בבישול ארוך בתנור (3-5 שעות). בסוף מקבלים  נתח סופר עסיסי, עם שומן נמס ועצמות שמפרישים טעמים מיוחדים לתוך הבשר. (ויקיפדיה).

לתבשיל הוספתי ירקות שורש גזרים צבעוניים שורש סלרי ופטריות. את התבשיל המעולה הזה הכנתי כי רציתי להכין מנה אישית עם תפוחי אדמה אפויים לא קלופים בתנור ומעל בשר אסאדו מפורק סלט ירקות וטחינה.

תפוחי אדמה במילוי בשר

אסאדו וירקות שורש בתנור

מצרכים:

  • 2 ק"ג אסאדו עם הרבה בשר פחות שומן
  • בצל חתוך לרצועות דקות
  • בטטה קלופה וחתוכה לרבעים
  • 5 פטריות פורטבלו/שמפניון חתוכים לחצי
  • 10 שיני שום עם הקליפה
  • 2 תפוחי אדמה גודל בינוני חתוך לרבעים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 3 גזרים צבעוניים או רגילים חתוכים גס
  • 2 כפות שמן זית
  • כוס יין אדום חצי יבש
  • צרור טימין
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/3 כוס סילאן
  • כף מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • מים לכיסוי

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור מחממים שמן זית, מוסיפים בצל מטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר .
  2. צורבים את הבשר כ-5 דקות מכל הצדדים תוך כדי ערבוב רצועות הבצל ומוסיפים את הפטריות .
  3. מוסיפים את השום ושאר הירקות. מערבבים בקערית סילאן, סויה ,מלח ,פלפל וכמון מערבבים בעדינות ויוצקים לסיר.
  4. יוצקים  את היין ומכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה בכיסוי חלקי כ- 30 דקות.
  5. מסירים מהאש מוסיפים עוד כוס מים,  טימין, מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לשלוש שעות או עד לספיגת רוב הנוזלים והבשר רך ונופל מהעצם.

להכנת תפוחי האדמה

מצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה גדולים
  • 3 כוסות מלח גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. בתבנית של התנור מניחים נייר אפייה ומפזרים מלח גס.
  2. מניחים תפוחי אדמה לפי מספר המנות, אופים בחום 190 מעלות כשעה או עד שהם רכים.
  3. חוצים את תפוחי האדמה מזלפים מעט שמן זית על כולם מתבלים במלח פלפל.
  4. מפרקים את בשר האסאדו מהעצם מניחים מעל מכינים סלט ירקות ומזלפים טחינה.
  5. ב ת י א ב ו ן!!

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן