פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

עוגת גבינה בחושה ותפוחים מקורמלים

עוגת גבינה בחושה ותפוחים מקורמלים

עוגת גבינה בחושה ותפוחים מקורמלים

עוגת גבינה בחושה ותפוחים מוקפצים בחמאה סוכר וקינמון, העוגה לחה ורכה במיוחד. טעם העוגה משתבח למחרת האפייה לכן מומלץ להכין יום קודם. את המלית רצוי להכין מראש לסנן מנוזלים ולצנן לפני.

עוגת גבינה בחושה ותפוחים מקורמלים

 

עוגת גבינה בחושה ותפוחים מקורמלים

לתבנית בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים
  • 4 ביצים בגודל L
  •  1-1/2 כוסות סוכר (300 גרם) אפשר פחות
  • 1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 2 סוכר וניל
  • קליפת תפוז מגוררת מתפוז שלם
  • 2 כוסות קמח תופח (280 גרם)(להוסיף אבקת אפייה)
לזיגוג התפוחים
  • 3 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף חמאה

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל-170 מעלות
2.מכינים את התפוחים:
במחבת ממסים את החמאה, מוסיפים תפוחי עץ סוכר וקינמון. מערבבים ומבשלים עד לריכוך קל. מסננים ומצננים מעט.
3.משמנים ומקמחים היטב את התבנית ומפזרים בשכבה אחת את התפוחים המבושלים.
4.שמים בקערת המיקסר ביצים שלמות מקציפים כ-2 דקות במהירות גבוהה, מנמיכים את המיקסר ומוסיפים סוכר וסוכר וניל ומקציפים לקצף תפוח, מוסיפים שמן בזרם דק תוך הקצפה, מוסיפים גבינה וקליפת תפוז ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה.
4.מנפים את הקמח, אבקת אפיה לתוך הבלילה ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה תפוחה ואחידה(לא יותר מידי).
5.יוצקים את הבלילה בזהירות מעל לתפוחים לתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-40 דקות.
6.הופכים על צלחת הגשה.

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *