עוגת שוקולד ממכרת ב-10 דקות,בתוספת קפה ואבקת נוגט שמדגישים את הטעמים הנפלאים של השוקולד. את הגנאש הכנתי עם חלב ושוקולד עם פירות יער כי בדיוק גיליתי שנגמרו לי כל "השמנות המתוקות" וראו זה פלא יצא גנאש מעולה!!!
מצרכים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
4 ביצים בגודל L
1 כוס סוכר(200 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קפה מגורען
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כוסות קמח רגיל(280 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
250 מ"ל קרם קוקוס
1 כף אבקת נוגט
2 כפות גדושות קקאו
4 כפות שמן קנולה
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר עם פירות יער 70% מוצקי קקאו או רגיל
חצי כוס חלב (120 מ"ל)
אופן הכנה:
מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות
.
1. בקערה מניחים שוקולד וקרם קוקוס וממסים בכל פעם שלושים שניות עד להמסת
השוקולד,מערבבים היטב.
2. בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים עם המלח והסוכר יחד כ- 5 דקות עד להכפלת נפח.
3. מנמיכים את המיקסר ומוסיפים תמצית וניל, קקאו,אבקת נוגט,קפה מגורען, שמן ומערבבים.
4. שופכים את השוקולד המומס אל תערובת הביצים, עד לקבלת מסה אחידה.
5. מקפלים את הקמח ואבקת אפיה לתערובת, רק עד שהוא נבלע בתערובת.
6. משמנים ומקמחים מעבירים את המסה לתבנית עגולה בקוטר 24.
7. אופים כ- 35 דקות עד שהעוגה יוצאת עם פירורים לחים .
9. מצננים ומחלצים מהתבנית .
10.ממסים יחד שוקולד חתוך לקוביות וחלב מערבבים ושופכים מעל. מסדרים פירות יער קפואים או טריים.
Post Views: 3,771


