פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

יויו בייגלה מתוק – בספרדית רוסקיטאס

 

רוסקיטאס

מוקדש לאימי ז"ל שנפטרה ב-י בסיון תשס"ו

אימא יקרה!
הזמן חולף עובר לו (תשע שנים)
והנה אנחנו פה מגיעים לאזכרה
כדי לזכור ולא לשכוח
רק תמונות וזיכרונות נותרו בתודעתנו
פה ושם עולות בנו תחושות של מה היה אילו ???אבל המציאות מחזירה אותנו
בחטף למקום הריק, החסר שאת כבר לא איתנו וזו עובדה.
תהיה נשמתך במנוחת עולמים בשקט ובשלווה ועלינו תגן ותשמור מכל משמר.

רוסקיטאס מתוק אימי ז"ל נהגה להכין בפורים ובחנוכה.

 
רוסקיטאס

מצרכים

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 כוס סוכר(200 גרם)
  • חצי כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)
  • 1 כפית גרדת תפוז
  • 1/2 כוס שמן קנולה(90 מ"ל)
  • 10 גרם(שקית) אבקת אפייה
  • 10 גרם(שקית) סוכר וניל
  • 500 גר` קמח רגיל

לסירופ סוכר:

  • 2 כוסות סוכר(400 גרם)
  • 1 כוס מים(240 מ"ל)
  • 3 כפות מיץ לימון

שמן קנולה לטיגון עמוק
100 גר' קוקוס

אופן ההכנה:

  1. בקערה רחבה לערבב 3 ביצים שלמות וכוס סוכר, עד לקבלת בלילה בהירה.
  2. להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים,גרדת תפוז,שמן,אבקת אפייה,וניל וקמח בהדרגה עד לקבלת בצק דביק. להניח בצד כ- 20 דקות.
  3.  לקחת חתיכות קטנות מהבצק לגלגל כדורים קטנים עם חור באמצע.(להרחיב את החור שלא ייסגר בטיגון).
  4. אפשר לרדד על משטח מעט מקומח, לקרוץ עיגול בינוני ועוד אחד קטן.
  5. לחמם שמן עמוק, ולטגן עד להשחמה. להוציא להניח על נייר סופג להכניס לסירופ למספר שניות ולטבול בקוקוס.

לסירופ סוכר:

  • לבשל את כל מרכיבי סירופ הסוכר עד שהתערובת מסמיכה.

** יש להכין את הסירופ לפני הטיגון

 
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *