בחג החנוכה כשכולם אכלו סופגניות עם ריבת תות אצלנו הכינו ספינג' סופגניות מרוקאיות מטוגנות בצורת טבעות ובנוסף ובגלל החצי הספרדי אימי הכינה רוסקיטאס-בייגלה מתוק "שוחה" בשמן עמוק מצופה בסירופ סוכר וקוקוס וכך במשך כל החג אימי הכינה את כל המטוגנים גם מתוקים וגם מלוחים (כמויות השמן הספיקו לשנה שלמה)
מצרכים
- 1 קילו קמח
- 50 גר` שמרית או שתי כפות שמרים יבשים
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 4 כוסות מים פושרים(כוס קשיחה לשתייה חמה 160-180 מ"ל)
- 1 ליטר שמן לטיגון
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מנפים ומערבבים קמח ושמרים.
- מוסיפים את הסוכר, והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים חצי מכמות המים ולשים עוד שתי דקות.
- מוסיפים את יתרת המים וממשיכים ללוש עוד כדקה ,הבצק אמור להישאר נוזלי ויציב זה בסדר.
- מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (אפשר לילה במקרר).
- מוציאים אוויר מהבצק ומתפיחים שוב לעוד כחצי שעה.
- מחממים את השמן חצי גובה של הספינג',טובלים את הידיים במים צובטים חתיכה מהבצק יוצרים חור ומטגנים.
מניחים על נייר סופג טובלים בסוכר …ומתענגים!!
Post Views: 8,898


2 תגובות
המתכון הכי הכי נכון,לא שמן בבצק ולא ביצה.ספינג זה ספינג לא עוגה.
תבורכי יפצוק
היי סוזן
איזה כייף שמחה שאהבת, ככה בדיוק אימי ז"ל הכינה
יפצ'וק