פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

שוקי עוף ממולאים אורז ובשר

שוקי עוף ממולאים אורז ובשר

שוקי עוף ממולאים

שוקי עוף ממולאים אורז ובשר. את שוקי העוף נתתי לקצב לפרק מהעצם בישלתי בנפרד אורז מתובל בכורכום, קינמון, הל טחון ,מלח פלפל בישלתי 15 דקות. להכנת הבשר טחון טיגנתי בצל הוספתי את הבשר ותיבלתי בפפריקה, הל טחון, פלפל שחור גרוס ומעט מלח. הוספתי פירות יבשים קצוצים דק וערבבתי עם האורז. התבשיל התבשל על הכיריים כשעה וניכנס לתנור עוד חצי שעה יצא מעדן.

שוקי עוף ממולאים

מצרכים ל-12 שוקי עוף

  • 12 שוקי עוף ללא עצם
  • 3 כפות  דבש
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1-1/2 כוסות אורז בסמטי
  • 250 גר' בשר בקר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 50 גר' צנוברים קלויים על מחבת
  •  שמן זית
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • מלח ,פלפל
  • 1 כפית פפריקה
  • 3 תפוחי אדמה פרוסים בעובי חצי ס"מ
  • 3 משמשים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 שזיף מיובש חתוך לשניים
  • חופן צימוקים

אופן ההכנה

  1. מערבבים שום ודבש מורחים על העוף מעבירים למקרר עד להכנת המלית.
  2. בסיר רחב שמים 3 כפות שמן זית. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות ומטגנים מעט עד להזהבה. הופכים את תפוחי האדמה הם כבר יתבשלו בהמשך.
  3. מכינים את הבשר: מטגנים בצל בשתי כפות שמן מוסיפים את הבשר, פפריקה, הל טחון, מלח פלפל מערבבים עד שהבשר משנה את צבעו, מצננים מעט.
  4. .מכינים את האורז: מטגנים את האורז עם שתי כפות שמן זית, מתבלים בכורכום, קינמון, הל טחון, מלח ,פלפל ומערבבים.
  5. מוסיפים שתיים ורבע מים רותחים, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מוסיפים את הצנוברים, פירות יבשים והבשר מערבבים היטב.
  6. מחממים תנור לחום גבוהה (200 מעלות).
  7. מוציאים את שוקי העוף מהמקרר וממלאים בתערובת האורז והבשר, מניחים את שוקי העוף מעל לתפוחי האדמה רצוי להצמיד את החלק הרחב לדפנות הסיר. מפזרים בסיר את המלית שנשארה ואת תפוחי האדמה. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ומבשלים כשעה עד שנשארים רבע מכמות המים ששמנו.
  8. .מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו, מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעל נייר כסף ואופים חצי שעה. מורידים את נייר האפייה ונייר כסף וצולים עוד 10 דקות עד להשחמה.

 

**לעוד מתכוני עוף

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן