4 כוס שמן זית
5 כרעיים קטנות מעוף טרי ללא עור
1 בצל סגול קצוץ דק
2 עגבניות קלופות וקצוצות
4 שיני שום, פרוסות
5 גבעולי מנגולד עם החלק הלבן, חתוכים לרצועות
4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
1/2 פלפל ירוק חריף או יותר, נקי מגרעינים וקצוץ
1 כפית אריסה
2 כוסות בורגול גס, שטוף
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף לימון כבוש, קצוץ
3 כוסות ציר מרק או מים חמים עם כף מרק עוף
אופן ההכנה:
1.שמים בקערה את הבורגול, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים משהים בצד עד שהבורגול מתרכך.
2.מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור גרוס, ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שישחימו. מעבירים לצלחת.
3.מוסיפים לסיר את הבצל, השום, מנגולד, סלרי ופלפל חריף ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את העגבניות והמנגולד ומטגנים עוד 5 דקות תוך ערבוב עד שהמנגלוד מתרכך מעט. מתבלים במלח, פלפל שחור ואריסה. מוסיפים את הלימון הכבוש והבורגול ומערבבים. מוסיפים את הציר מביאים לרתיחה.
4.מחזירים לסיר את הכרעיים, בודקים תיבול ומתקנים. מכסים ומבשלים על אש קטנה שעה.
5.מחממים תנור ל-250 מעלות בגריל ומבשלים עוד 10 דקות עד להשחמה קלה. מגישים חם.