עוגת שוקולד בחושה עם קוקוס במרקם עדין ומפנק. אפשר להכין בקערה ללא מיקסר. העוגה רכה מדיפה ריח של קוקוס ושוקולד מריר עם נטורינה במקום חמאה בדיוק כמו שאני אוהבת. את הבלילה יצקתי לתבנית עם כף תחילה את השוקולד ומעל את הבלילה הבהירה.
עוגת שוקולד בחושה עם קוקוס
מצרכים לתבנית אינגלישקייק
לתערובת שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 30 גרם נטורינה
מצרכים לעוגה
- 2 ביצים בגודל L
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
- 200 מ"ל חלב קוקוס או מיץ תפוזים
- כוס וחצי קמח (210 גרם)
- כפית אבקת אפיה
- חצי כוס קוקוס טחון (100 גרם)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות אפייה רגילה לא טורבו.
- ממסים במיקרוגל שוקולד ונטורינה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מניחים בצד לצינון חלקי.
- בקערת המיקסר מערבלים ביצים שלמות, תמצית וניל וסוכר במשך 3 דקות עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה. יוצקים שמן בזרם דק וחלב קוקוס או מיץ תפוזים ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערה עם השוקולד המומס 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים.
- משמנים תבנית אפיה, יוצקים עם כף בלילה חומה ובהירה לסירוגין ובאופן חופשי.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-35 דקות תלוי בתנור שלכם. מפדרים באבקת סוכר ומתענגים.
Post Views: 4,645