עוגת פרג שוקולד ואגוזי לוז
בני האמצעי אלדר חגג יום הולדת (34)ביום חמישי. הכנתי כמה עוגות אחת לעבודה גבינה לוטוס אפויה ועוגת פרג שוקולד ואגוזי לוז רכה וקרנצ'ית בלי קמח. הכנתי כגיבוי לטארט גבינה ושוקולד לא כולם מחבבים את שילוב הגבינה עם השוקולד. בסוף אכלו וטעמו מכולן. מקציפים במיקסר 3 ביצים שלמות עם כוס סוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מפסיקים להקציף, מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים שוב במשך דקה (מאבדים נפח, וזה בסדר). מערבבים בקערה נפרדת את הפרג, השוקולד המגורר, אגוזי לוז הטחונים ופירורי לחם. מקפלים יחד את תערובת הפרג והשוקולד לתוך התערובת המוקצפת עד לקבל תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: ממסים שמנת מתוקה ושוקולד מריר במיקרו. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה מיד את הציפוי. מצננים, חותכים לקוביות ומניחים מעל פרות יער.
יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: ממסים שמנת מתוקה ושוקולד מריר במיקרו. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה מיד את הציפוי. מצננים, חותכים לקוביות ומניחים מעל פרות יער.
עוגת פרג שוקולד ואגוזי לוז
מצרכים לעוגה בקוטר 22 ס"מ או אינגליש קייק
- 3 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 כפות שמנת חמוצה
- 120 גרם (1 כוס) פרג טחון טרי
- 100 גרם שוקולד מריר טחון גס
- 100 גרם אגוזי לוז טחונים גס
- כף פירורי לחם ללא גלוטן
לציפוי
- 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
- פירות יער
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק.
- מקציפים במיקסר 3 ביצים שלמות עם כוס סוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מפסיקים להקציף, מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים שוב במשך דקה (מאבדים נפח, וזה בסדר).
- מערבבים בקערה נפרדת את הפרג, השוקולד המגורר, אגוזי לוז הטחונים ופירורי לחם.
- מקפלים יחד את תערובת הפרג והשוקולד לתוך התערובת המוקצפת עד לקבל תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: ממסים שמנת מתוקה ושוקולד מריר במיקרו. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה מיד את הציפוי. מצננים, חותכים לקוביות ומניחים מעל פרות יער.
Post Views: 4,222